Friday, April 24, 2015

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ



Ονειρεμένες αποδράσεις πολυτελείας για λίγους

Τη μια μέρα μπορούν να ξυπνήσουν με θέα το Λευκό Όρος (Mont Blanc) στις Άλπεις και την επόμενη σε ένα μπανγκαλόου με… υποβρύχια θέα στο βυθό της θάλασσας ενός μικρού, ιδιωτικού, εξωτικού παραδείσου.

Η έννοια των «διακοπών» για τους πάμπλουτους αυτού του κόσμου είναι συνυφασμένη με τη διαμονή σε καταλύματα υπερπολυτελείας, που οι περισσότεροι χαζεύουν μόνο σε σελίδες περιοδικών ή οθόνες υπολογιστών.

Όπως μερικά από αυτά που θα δείτε στην παρακάτω λίστα:

1. Megève Chalet - Mont Blanc, Γαλλία – 23.666 ευρώ τη βραδιά



Είναι ένα world class σαλέ και ανοίγει τις πόρτες του μόνο σε λίγους κι εκλεκτούς. Δηλαδή σε όσους έχουν να διαθέσουν σχεδόν 24.000 ευρώ για κάθε βραδιά που περνούν σε αυτό.

Το υπερπολυτελέστατο σαλέ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 ενήλικες και 4 παιδιά σε επτά en-suite κρεβατοκάμαρες. Διαθέτει τέσσερις διπλές σουίτες στο master chalet και δύο δίκλινες κρεβατοκάμαρες στο guest chalet, καθώς και μια ξεχωριστή, ειδικά σχεδιασμένη παιδική κρεβατοκάμαρα που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα παιδιά. Κάθε κρεβατοκάμαρα διαθέτει τηλεόραση plasma, ένα μίνι-μπαρ και χρηματοκιβώτιο.



Διαθέτει ακόμη μια τεράστια εξωτερική, θερμαινόμενη πισίνα με θέα στο χειμερινό θέρετρο των γαλλικών Άλπεων, αίθουσα σπα με εσωτερική πισίνα, σάουνα, χαμάμ και αίθουσα γυμναστηρίου.

2. Chesa Falcun Chalet, Klosters, Ελβετία – 13.667 ευρώ τη βραδιά



Χτίστηκε το 2008 και προσφέρει μοναδική θέα στις κορυφές Gostchna και Kublis και την κοιλάδα Klosters. Εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους και διαθέτει πολύ μεγάλα μπαλκόνια, απ’ όπου μπορεί να θαυμάζει κανείς τη θέα στα χιονισμένα βουνά.



Οι έξι κρεβατοκάμαρες είναι ευρύχωρες, ήσυχες και άνετες με θέα στις βουνοκορφές, ενώ η μάστερ σουίτα έχει επιπλέον το δικό της τζάκι και ψηλοτάβανη, ξύλινη οροφή. Το εντυπωσιακό σαλέ διαθέτει ακόμη αίθουσα για σάουνα, χαλάρωση, ατμόλουτρο, μασάζ, εξωτερικό τζακούζι και γκαράζ για έξι αυτοκίνητα, θερμαινόμενο δρόμο και ταράτσα και δωμάτιο για εξοπλισμό του σκι με ειδικούς θερμαντήρες για μπότες.

3. La Matriosque, Κάννες, Γαλλία – 9. 861 ευρώ τη βραδιά



Ένα άκρως εντυπωσιακό ακίνητο, που αποτελείται από δύο ανεξάρτητες βίλες, με υπέροχους κήπους μεσογειακής αισθητικής και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη… χλιδάτη Κυανή Ακτή.



Οι δύο βίλες μπορούν να φιλοξενήσουν 14 άτομα σε επτά κρεβατοκάμαρες. Υπάρχει αίθουσα για σάουνα, γυμναστήριο και δύο πισίνες.

4. 51 La Danse Des Etoiles, St Barts, Καραϊβική – 8.875 ευρώ τη βραδιά



Η υπέροχη αυτή βίλα χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες και αποτελεί συνώνυμο της απλότητας, εξευγενισμένης κομψότητας και πολυτελούς άνεσης… 



Δε χρειάζονται περισσότερα λόγια.

5. Bungalows, Porto Frado, Βραζιλία – 8.548 ευρώ τη βραδιά




Σε αυτό το μικρό κομμάτι «παραδείσου» έχουν αποκλειστική πρόσβαση μόνο οι ένοικοι της περιοχής. Το νησάκι είναι απομονωμένο και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο μέσω σκάφους.



Τα δύο μπανγκαλόου διαθέτουν συνολικά επτά κρεβατοκάμαρες, έξι από τα οποία έχουν king size κρεβάτια και ιδιωτικά μπάνια. Το έβδομο δωμάτιο είναι το «παιδικό», με τρία μονά κρεβάτια και δικό του, ξεχωριστό μπάνιο επίσης. Όλα τα δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα.



Σε ένα τρίτο μπανγκαλόου βρίσκεται η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, όπου υπάρχει ακόμη και κελάρι με κρασιά.
Το τέταρτο κτίσμα είναι κατασκευασμένο επάνω στο… νερό και στο πάτωμά του μπορεί κανείς να δει τα κύματα!

No comments:

Post a Comment