Thursday, April 30, 2015

 «ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πανελλαδική καμπάνια «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» (Bike to work), που πραγματοποιείται από 1 έως 31 Μαΐου.
Την πρωτοβουλία για τη συμμετοχή ανέλαβαν εργαζόμενοι – «φίλοι» του ποδηλάτου, με στόχο τη διάδοση της μετακίνησης με ποδήλατο στην πόλη.
Η καμπάνια, την οποία υλοποιούν οι ποδηλατικές ομάδες «ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ» και «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα», για πρώτη φορά φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών, η οποία έχει αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία και σε άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για έναν άτυπο, φιλικό «διαγωνισμό», στο πλαίσιο του οποίου ομάδες, οργανισμοί και πόλεις συναγωνίζονται για το ποιος θα καταγράψει τα περισσότερα χιλιόμετρα και τις περισσότερες διαδρομές με ποδήλατο από και προς τη δουλειά. Από την πρωτοβουλία προκύπτουν επίσης και στατιστικά στοιχεία για την εξοικονόμηση σε καύσιμα και για τον περιορισμό των ρύπων που επιτυγχάνονται χάρη στις συγκεκριμένες μετακινήσεις με ποδήλατο.

Στόχος της φετινής, πρώτης συμμετοχής της ομάδας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην καμπάνια δεν είναι η «νίκη», δηλαδή η καταγραφή των περισσότερων χιλιομέτρων – διαδρομών, αλλά η συμβολική προώθηση της ποδηλατοκίνησης στην πόλη.

No comments:

Post a Comment