Tuesday, April 28, 2015

ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΩΤ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ




Πλωτά παλάτια απίστευτης χλιδής 

Τα superyachts είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των υπερ-πλουσίων αυτού του κόσμου.

Και όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα φέτος το περιοδικό Forbes, οι πωλήσεις των γιοτ υπερπολυτελείας έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, με μόνο στο τέλος του 2014 να γίνονται 412 αγορές.

Κι όσο οι πλούσιοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι, τόσο οι προτάσεις για τις υψηλές, «ναυτικές» απαιτήσεις τους θα γίνονται ακόμη πιο φουτουριστικές: από γιοτ που «σέρνουν» τα δικά τους φορητά νησάκια, μέχρι αυτά που διαθέτουν χώρο παρκινγκ για πολυτελή αυτοκίνητα ακόμη και… ιδιωτικά υποβρύχια!

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα από τα superyachts του μέλλοντος, δεν έχετε παρά να δείτε μερικές από τις προτάσεις που προτείνουν διάφοροι σχεδιαστές.

1. X R-Evolution



Η εταιρεία Pastrovich Studio σχεδίασε ένα πλωτό αριστούργημα, που μοιάζει να έχει αντλήσει την έμπνευσή του από τις βίλες επάνω στο νερό που υπάρχουν στις Μαλδίβες.

Το πολυτελέστατο γιοτ έχει μήκος 77 μέτρα και διαθέτει δύο επιπλέον ξεχωριστές πλατφόρμες, οι οποίες είναι δεμένες μεταξύ τους και βρίσκονται στο πίσω μέρος του γιοτ.

Οι επιβάτες του γιοτ που θέλουν να έχουν την ησυχία τους, μπορούν να απολαύσουν τις βουτιές τους στο «νησί-πισίνα» που σέρνει το X R-Evolution ή να αποκοπούν από το κύριο σκάφος με μια δεύτερη πλατφόρμα, πλησιάζοντας περισσότερο στις ακτές.

2. Beach Club



Η ίδια εταιρεία δημιούργησε και το 92 μέτρων Beach Club γιοτ, το οποίο διαθέτει τους δικούς του κοικοφοίνικες γύρω από την πισίνα και το χώρο του καθιστικού.



Τα δύο σκιασμένα καταστρώματα έχουν θέα στον τροπικό παράδεισο λίγο πιο κάτω, όπου οι άνετες ξαπλώστρες-κρεβάτια και τα πολλά τραπέζια μπορούν να δεχτούν πολλούς προσκεκλημένους.

3. Sveti




Το Sveti είναι ένας τύπος superyacht που θα ταίριαζε στον… Τζέιμς Μποντ. Έχει μήκος 150 μέτρα, διαθέτει ελικοδρόμιο, καθώς επίσης και «αποθήκες» για αρκετά μικρότερα γρήγορα σκάφη και jet skis.

4. La Belle



Η εταιρεία Lidia Bersani Luxury Design σχεδίασε ένα superyacht αποκλειστικά για γυναίκες.

Το μήκος σχεδόν 80 μέτρων γιοτ διαθέτει πολυελαίους με κρύσταλλα Swarovski, εντυπωσιακά μωσαϊκά με χρυσές λεπτομέρειες και διακοσμητικά στοιχεία με έντονες αναφορές σε φλοράλ μοτίβα, ενώ οι έξι deluxe καμπίνες του μπορούν να φιλοξενήσουν 12 άτομα.



Το γιοτ διαθέτει ακόμη αίθουσες σπα με πισίνα υδρομασάζ, χαμάμ και σάουνα υπέρυθρων ακτινών, όπως επίσης και κέντρο υπηρεσιών ομορφιάς, αίθουσα ντίσκο, θέατρο και αρκετά μπαρ.

5. Streets of Monaco



Ίσως το πιο… σούπερ superyacht του μέλλοντος να μην είναι άλλο από την… πλωτή πόλη. Και πιο συγκεκριμένα το «πλωτό Μονακό».



Τα σχέδια για το αξίας 340 εκατομμυρίων ευρώ υπερπολυτελέστατο γιοτ αποκαλύφθηκαν νωρίτερα φέτος και περιλαμβάνουν αρκετά από τα πιο σημαντικά ορόσημα του πλούσιου πριγκιπάτου, συμπεριλαμβανομένου του εικονικού ξενοδοχείου Hotel de Paris.



Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει ακόμη μια πίστα go kart «αλά Grand Prix».

6. Belafonte


Ο ιταλός σχεδιαστής Federico Fiorentino αποκάλυψε το δικό του όραμα για το «πλωτό παλάτι του μέλλοντος» στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Πρόκειται για ένα superyacht με εντυπωσιακό μπρονζέ εξωτερικό, που το κάνει ορατό από πολλά μίλια μακριά, καθώς αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου.

Έχει μήκος 50 μέτρα, διαθέτει τρία καταστρώματα με καθιστικό και πέντε καμπίνες, καθώς επίσης και μια τεράστια μάστερ-σουίτα με ξεχωριστό στούντιο, μπαλκόνι, ντουλάπες-δωμάτια και δύο μπάνια.

No comments:

Post a Comment