Friday, March 27, 2015

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ CEDEFOP ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ



ΕΘIΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ CEDEFOP

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Διευθυντή του CEDEFOP, James Callejia, είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 
Ο Γιάννης Μπουτάρης και ο James Callejia, ο οποίος συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπεία του CEDEFOP, αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την προώθηση θεμάτων που αφορούν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο και τη συνεργασία του με τον Δήμο κι έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή πολιτική για την επαγγελματική κατάρτιση, την εργασία, αλλά και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων. 
«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για διάφορα θέματα που απασχολούν το Δήμο και το CEDEFOP και αφορούν στη δια βίου μάθηση, στην επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και για τις συνεργασίες που μπορούμε να αναπτύξουμε», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης και συμπλήρωσε: «Εξετάσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησαν ορισμένα προγράμματα που είχαμε αρχίσει και πιστεύω πως στο εξής θα έχουμε μία γόνιμη συνεργασία».
Αποδοτική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Διευθυντής του Κέντρου, ο οποίος επισήμανε: «Συζητήσαμε τη συνεργασία μας με το Δήμο στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του CEDEFOP, εκ των οποίων τα 20 είναι στη Θεσσαλονίκη, με μια εκδήλωση που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής τον Ιούνιο».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην καινοτομία, στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στην Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού και στη Δικτύωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχετικά θέματα, Simon Bensasson.

No comments:

Post a Comment