Wednesday, February 25, 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


“ELECTRIC CIRCUS” - ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνιστικό μέρος που αφορά στην πρώτη ημέρα, του διήμερου φεστιβάλ εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά με θέμα τη ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες, με τίτλο “Electric Circus”. To φεστιβάλ διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρία Robotixlab, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015. 
Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Νερού και στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.  
Η πρώτη ημέρα των δράσεων απευθύνεται αποκλειστικά στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και θα περιλαμβάνει εργαστήρια (master classes), στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα ενημερωθούν σχετικά με την κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ. 
Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ,  Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, θα είναι ανοιχτή στο κοινό με εργαστήρια, ομιλίες, παρουσιάσεις διαδραστικών ρομπότ και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια κατόπιν προεγγραφής,  που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του παρακάτω ηλεκτρονικού συνδέσμου:  HYPERLINK "https://www.eventora.com/en/Events/electric-circus-workshops-1"ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 841.498 και 841.109.
Στη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων θα υπάρξει μια ακόμη ενότητα,  στην οποία μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε ομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό και σε κριτική επιτροπή ειδικών επιστημόνων μια δική τους ρομποτική κατασκευή με ελεύθερο θέμα. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εκθεσιακό μέρος του φεστιβάλ, θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail:  HYPERLINK "mailto:e.livada@thessaloniki.gr"e.livada@thessaloniki.gr με τα παρακάτω στοιχεία:
Όνομα σχολείου / φορέα / ομάδας
Ονοματεπώνυμα μελών ομάδας, email και τηλέφωνα επικοινωνίας
Περιγραφή της έκθεσης – παρουσίασης ( χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός και λειτουργία κατασκευής ).


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν μέχρι  και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, έως τις 14:00 στα τηλέφωνα 2310 840295 και 2310 841 962 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:  HYPERLINK "http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/GenDnsiDioikOikonYpiresion/DnsiEkpAthlitismou/TmimaProgrDiaViouMathisis/Anakoinoseis/20150220 electric circus"LINK

No comments:

Post a Comment