ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, February 21, 2015

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παραδοσιακές συνταγές με ιδιαίτερες παραλλαγές, αλλά και προϊόντα με ασυνήθιστα γαλακτοκομικά συστατικά είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που προσφέρει το πρώτο σύγχρονο γαλακτοπωλείο - καφέ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Στο "Milk – daily dairy" θα βρει κανείς έναν γαλακτοκομικό παράδεισο σε ένα περιβάλλον που θυμίζει εκσυγχρονισμένο... στάβλο.
Η ιδέα για το κατάστημα, το οποίο εμφανίστηκε στην πόλη τον περασμένο Οκτώβριο, ανήκει σε δύο αδέρφια, τον Σάκη και τον Γιάννη Γεωργίου, που εμπνεύστηκαν από τους... παππούδες τους. «Υπήρχαν πολλά μαγαζιά που ήταν καφέ και ζαχαροπλαστεία και εμείς θέλαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό αυτών. Οι παππούδες μας ασχολούνταν με τα γαλακτοκομικά προϊόντα και έτσι είμαστε γνώστες του αντικειμένου», εξηγεί στο Thestival ο Σάκης Γεωργίου. Ο χώρος δίνει την αίσθηση ενός σύγχρονου στάβλου – είναι διακοσμημένο με σανό, ενώ τα φωτιστικά είναι φτιαγμένα από καρδάρες.
Στο "Milk", όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και μπορεί κανείς να απολαύσει μπουγάτσα με αγελαδινή ή βουβαλίσια κρέμα, μπουγάτσα με σοκολάτα bitter, αλμυρά και γλυκά γαλατόψωμα, κουλίρι (σαν στριφτή πίτα με παραδοσιακό σαρακατσάνικο φύλλο), καθώς και ιδιαίτερα γλυκά, όπως κρέμα βουβαλινή με σοκολάτα, ρυζόγαλο με μαύρο ρύζι και χαλβά σιμιγδαλένιο με γάλα. «Το 95% των προϊόντων μας βασίζεται στο γάλα. Είναι όλα από επιλεγμένες φάρμες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως το γιαούρτι, το οποίο φτιάχνει μία μικρή φάρμα μόνο για μας», τονίζει ο Σάκης. Όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης του γαλακτοπωλείου, ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με την μπουγάτσα με βουβαλίσια κρέμα, η οποία δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο, αλλά και εκείνη με το αγελαδινό τυρί, που κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί στην πόλη.
Βιολογικός καφές, περέκ και οσονούπω κρέπα
Εκτός από τα γαλακτομικά προϊόντα, εξαιρετικά δημοφιλής είναι ο βιολογικός καφές, καθώς και εκείνος με βουβαλινό γάλα, ο οποίος είναι χωρίς λακτόζη. Από τα χαρακτηριστικά προϊόντα του "Milk" είναι και το περέκ, το παραδοσιακό ποντιακό φύλλο, που είναι... υποτιμημένο, σύμφωνα με τον Σάκη Γεωργίου. «Κατά τη γνώμη μου, το περέκ αξίζει περισσότερα από όσα ξέρει η πόλη μας. Όσο διάσημη είναι η κρέπα, τόσο θα έπρεπε να είναι και το περέκ», επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του γαλακτοπωλείου και συμπληρώνει ότι οι συνταγές προέρχονται από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους με μερικές... τροποποιήσεις. Στα επόμενα σχέδια του γαλακτοπωλείου είναι η κρέπα, η βάφλα και το παγωτό, καθώς είναι κάτι που ζητάει ο κόσμος. «Είναι προϊόντα που συνδυάζονται και με την εποχή. Εμείς εξάλλου, έχουμε πολλούς πελάτες από το εξωτερικό, κυρίως από Γαλλία, Αγγλία και Ρωσία», υπογραμμίζει ο Σάκης.
Φυσικά, τα προϊόντα του καταστήματος δεν περιορίζονται στα γαλακτοκομικά, καθώς προσφέρονται, μεταξύ άλλων, ομελέτες, σαλάτες και σάντουιτς. Στο "Milk" υπάρχει cook shop με χειροποίητα προϊόντα ζυμαρικών με βάση το γάλα, χειροποίητες γλυκές μαρμελάδες, γλυκόξινα συνοδευτικά και βιολογικά κρασιά.
Info: Milk – daily dairy, Ικτίνου 6.

No comments:

Post a Comment