Monday, February 23, 2015

ΝΕΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο πολυώροφο κτήριο της Τσιμισκή, γωνία με Κομνηνών θα δημιουργηθεί το νέο mega store των Μango στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τον όμιλο Φάις. Ο συγκεκριμένος όμιλος, όπως πληροφορείται η Voria.grέχει συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου του «παλιού Λαμπρόπουλου», την εταιρεία Σαραντόπουλος, για την ενοικίαση του μεγαλύτερου μέρους του ακινήτου, που ως τον Αύγουστο του 2010 στέγαζε τα Notos Galleries, πριν αυτά πάνε στη στοά Χιρς.

Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Φάις μισθώνει τους χώρους του υπογείου, του ισογείου και τους πρώτους τρεις ορόφους, δηλαδή περίπου 2.000 τ.μ., σχεδιάζοντας την πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου, κάτι που εκτιμάται ότι θα απαιτήσει επένδυση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ και πλέον.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτήριο έχει συνολική κάλυψη σχεδόν 3.800 τ.μ. και για πολλά χρόνια στέγαζε τη μία απο τις τρεις μεγάλες λιανεμπορικές της Θεσσαλονίκης, την «Αφοί Λαμπρόπουλοι», με τις άλλες δύο να είναι η «Κατράντζος Σπορ» και η «Φωκάς». Βεβαίως η εικόνα και η σύνθεση του λιανικού εμπορίου στους χώρους της ένδυσης- υπόδησης, έχει αλλάξει ριζικά στη διάκεια των τελευταίων χρόνων.


Σε ό,τι αφορά στο κτήριο, υπενθυμίζεται ότι αυτό αγοράστηκε από την Κτηματική Εταιρεία Σαραντόπουλος το καλοκαίρι του 2009 για το ποσό των 21 εκατ. ευρώ. Με την εκμίσθωση αυτών των πέντε επιπέδων στον όμιλο Φάις,  μένουν προς ενοικίαση οι τρεις πάνω όροφοι, κάλυψης συνολικά περίπου 1.100-1.200 τ.μ.

Ο όμιλος Φάις, που έχει αναλάβει master franchisee της ισπανικής Mango, πρόκειται, πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργήσει ένα μεγάλο κατάστημα Mango στο συγκεκριμένο κτήριο, αλλά και ένα επίσης μεγάλο κατάστημα με αθλητικά είδη  της Adidas, την οποία επίσης αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω όμιλος μετέχει στο επιχειρηματικό σχήμα που μετατρέπει το παλιό City Gate, σε ένα νέο μεγάλο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο OneSALONICA

No comments:

Post a Comment