Tuesday, December 30, 2014

ΘΡΙΑΜΟΣ ΤΕΡΗ ΧΡΥΣΟΥ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ,ΛΑΚΗ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΙ

Ανταπόκριση: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ vol. 4 @ Principal Club Theater

ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ



 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ  


Στην ιστορία πέρασε, ως το πιο επιτυχημένο Χριστουγεννιάτικο ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ,μια νοσταλγική επιστροφή στην αξέχαστη χρυσή δεκαετία του ‘60, που διοργανώθηκε το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 2014 στο Principal Club Theater, στον Μύλο τηςΘεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της ομάδας “ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ” του Facebook και τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘Over the Top’ Promotion.

“Όσα αγαπήσαμε όλοι εμείς απ’ τα χρόνια της νεανικής μας εποχής, στης μνήμης τα συρτάρια θα τα φυλάξουμε από δω και στο εξής”, ήταν το σύνθημα για να γεμίσει ασφυκτικά η αίθουσα της μουσικής σκηνής, όχι μόνο από άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά και από νέους, που θέλησαν να δουν από κοντά πως διασκέδαζαν οι γονείς τους.
Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι SIXTIES POWER, μια μπάντα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 από μέλη συγκροτημάτων των δεκαετιών ’60 και ’70. Οι πρώτοι στίχοι από το “Unchain My Heart”,σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης, καθώς ήταν φόρος τιμής στον μεγάλο Joe Cocker, που “έφυγε” λίγες μέρες νωρίτερα. Αξέχαστες επιτυχίες του ’60 περιείχε το ρεπερτόριό τους και ο χορός άρχισε.
Η μπάντα αποτελείται από τους Μιχάλη Σελβεσάκη (μπάσο), Κώστα Χατζηαντωνίου (τύμπανα), Τάσο Καραπαναγιωτίδη (κιθάρα), Παναγιώτη Κατσιγιάννη (πλήκτρα) και Περικλή Χαραλαμπίδη (τραγούδι).
 Sixties Power
Ακολούθησαν οι VITAL SECRET, ένα μουσικό σχήμα με ήχους της rock και blues σκηνής, που επέλεξε και ερμήνευσε τραγούδια, τα οποία επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της εν λόγω μουσικής και όχι μόνο.
Το γκρουπ αποτελείται από τους Βασίλη Καρβούνη (κιθάρα/φωνητικά), Κώστα Καρβούνη (κιθάρα/φωνητικά), Χρίστο Σταματιάδη (κρουστά), Σταύρο Τσιμπραηλίδη (μπάσο), Περικλή Χαραλαμπίδη (φωνητικά) και Αχιλλέα Καλλίστρατο (φυσαρμόνικα & τεχνική υποστήριξη).
 Vital Secret
Τα δύο συγκροτήματα απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που συνεχίστηκε, όταν στη σκηνή ανέβηκε ο ΤΑΚΗΣ ΤΣΩΝΗΣ, μέλος των αξέχαστων Strangers, που χάρισαν τις μεγάλες επιτυχίες“Ραντεβού”, “Μεσ’ στη Σιωπή” κ.ά.
Το πρώτο συγκρότημα του Τάκη Τσώνη στη Θεσσαλονίκη ήταν οι Brightness, με τους οποίους έκανε ένα 45άρι δισκάκι και συνέχισε με τους Strangers και έξι δίσκους των 45 στροφών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, στις αρχές του ’70, δημιούργησε τους Mad και κατόπιν τους Sunset.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ζει και εργάζεται στη Ρόδο, πρώτα ως μέλος των Drops και στη συνέχεια ακολουθώντας σόλο καριέρα. Έχει στο ενεργητικό του αρκετούς δίσκους 33 στροφών.
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν, όταν ανέβηκαν στη σκηνή δύο από τα μέλη των Brightness, οιΒασίλης Αρβανιτίδης και Ανδρέας Κουζέλης, που είχαν να συναντηθούν με τον Τσώνη 50 περίπου χρόνια. Σ’ αυτούς αφιέρωσε ένα μέρος του ρεπερτορίου του.
Τάκης Τσώνης
Τη σκυτάλη πήρε ένα άλλο μέλος δημοφιλών συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’60, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Monks, Olympians, Blow Up, Idols), συνοδευόμενος στα πλήκτρα από τον διαχρονικό μαέστρο των ΒορείωνΑΔΩΝΗ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ. Στη δεκαετία του 2000, ο Παπαβασιλείου ήταν μέλος τωνNew Idols, Olympians Live και New Olympians και στη δεκαετία του 2010, μέχρι πριν από λίγους μήνες, συμμετείχε στους Βόρειους. Διδάσκει μουσική και ακολουθεί σόλο καριέρα ως τραγουδιστής.
Τα ελληνικά τραγούδια που ερμήνευσε, επιτυχίες των συγκροτημάτων του, θύμισαν στους θαμώνες τη διασκέδαση στα θρυλικά clubs στην Αρετσού και το Καραμπουρνάκι, “Χαβάη”, “Pussycat” και “Arigato”,αλλά και τα μουσικά πρωινά και beach parties στην Αγία Τριάδα.
 Βασίλης Παπαβασιλείου, Άδωνις Παπασωτηρίου
Ένα ντουέτο άρτι αφιχθέν από την Αθήνα, ο Θεσσαλονικιός ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ και ο Κωνσταντινουπολίτης ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ, που εδώ και δεκαετίες κρατούν αμείωτη την αγάπη για τα “χρόνια της αθωότητας”, ανέβηκε στη σκηνή καταχειροκροτούμενο.
“Αν Ξανακατεβείς Χριστέ στη Γη”, “Μαργαρίτα”, “Το Κορίτσι του Φίλου μου”, “Τζένγκις Χαν”, “Αγοράζω Παλιά” και άλλες μεγάλες επιτυχίες τους, καθήλωσαν στην πίστα όσους σηκώθηκαν να χορέψουν.
Photo: Λάκης Τζορντανέλλι – Γιώργος Πολυχρονιάδης
Η ώρα πλησίαζε 2 μετά τα μεσάνυχτα, όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το “Τάκα Τάκα Τα” και έκανε την εμφάνισή του ο ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ, μέσα σε αποθέωση. “Μύλος η Καρδιά μου”, “Όνειρα”, “Σου Σφυρίζω” και άλλες επιτυχίες από τη χρυσή αυτή πορεία του μελωδικού ερμηνευτή, που εδώ και πεντέμισι δεκαετίες προσφέρει τρυφερά την αύρα του πάνω στον πολιτισμό μας, δεν μπορούσαν να αφήσουν κανένα να φύγει παρά το προχωρημένο της ώρας.
Συγκινητικές στιγμές όταν ο Τέρης Χρυσός έσκυψε και αφιέρωσε τη “Μικρή Ντιλάιλα” στον στιχουργό της, δημοσιογράφο Λευτέρη Κογκαλίδη, ο οποίος, όπως εξομολογήθηκε αργότερα, το άκουσε για πρώτη φορά ζωντανά από τον ερμηνευτή μετά από 46 ολόκληρα χρόνια (1968), όταν έγραψε το τραγούδι και αυτό κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών.
Ένα ποτ πουρί από χασαποσέρβικα λίγο πριν πέσει η αυλαία του Χριστουγεννιάτικου Πάρτυ Αναμνήσεων,γνώρισε στον κόσμο έναν άλλο Τέρη Χρυσό, τον τελευταίο εν ενεργεία ερμηνευτή μιας γενιάς, που μόνο χρώμα, ήθος και αξία πρόσφερε στο ελληνικό τραγούδι.
Αξίζει πραγματικά το ένα ακόμα χειροκρότημά μας και την επιβεβαίωση πως όσο θα υπάρχουν στον χώρο αυτό τέτοιες αξίες, το τραγούδι μας θα εξακολουθεί να κρατά, το σκήπτρο της παγκόσμιας αναγνώρισης…
Ο Τέρης Χρυσός αφιερώνει στον Λευτέρη Κογκαλίδη
* Το πρόγραμμα επιμελήθηκε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Νέγρης.
** Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν ευγενικά από τον Γιώργο Αγτζίδη και τον Γιάννη Ψυτίλλη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

  • Event:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ vol 4:
    ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ - ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ / 
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ /
    ΤΑΚΗΣ ΤΣΩΝΗΣ / VITAL SECRET / SIXTIES POWER
  • Date:Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014
  • City:Θεσσαλονίκη
  • Venue:Principal Club Theater

No comments:

Post a Comment