Wednesday, December 31, 2014

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ



Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα τις τελευταίες μέρες. 
Προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τη χιονόπτωση και τον παγετό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε τέσσερις αλατιέρες και πέντε υδροφόρα οχήματα με θαλασσινό νερό. Παράλληλα, έθεσε στη διάθεση των δημοτών 2.500 σάκους των 15 κιλών με αλάτι αποχιονισμού σε 50 προεπιλεγμένα σημεία μέσα σε μεταλλικά πλαίσια, κυρίως στις περιοχές του δήμου που πλήττονται πιο άμεσα από συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων, δηλαδή στην Άνω Πόλη, τις 40 Εκκλησιές, την Άνω Τούμπα και την Τριανδρία. Τα 50 αυτά μεταλλικά πλαίσια ανατροφοδοτούνται ανελλιπώς για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών. Ήδη, εξάλλου, οι υπηρεσίες είχαν προνοήσει να εφοδιάσουν με αλάτι όλα τα νοσοκομεία, καθώς επίσης εκκλησίες, σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ, ενώ συνέδραμαν τον οργανισμό σε περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα κώλυμα στη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Για την ασφάλεια των επιβατών, εξάλλου, οι υπηρεσίες έριξαν αλάτι και στις στάσεις του ΟΑΣΘ.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και εθελοντικές ομάδες.

No comments:

Post a Comment