Tuesday, August 6, 2013

TAINIOΡAMA



Τις δυο πιο γνωστές ταινίες του Ναγκίσα Οσίμα, που άνοιξαν νέα πεδία στο σινεμά, προβάλλει το Ταινιόραμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν», την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Αυγούστου.
Τετάρτη 7/8Η αυτοκρατορία του πάθους (Ai No Borei, 110’, 1978)
Το ακραίο ερωτικό πάθος ενός 20χρονου φαντάρου και μιας 40χρονης νοικοκυράς, μητέρας και συζύγου, οδηγεί στη δολοφονία του συζύγου και στις τύψεις, σε μια κλασική ταινία δοσμένη με μια αγριάδα και παροξυσμό. Η ιστορία είναι αληθινή και συνέβη το1895 σε απομακρυσμένο χωριό της Ιαπωνίας. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.
Προβολές: 21.00, 23.00
Πέμπτη 8/8,  Η αυτοκρατορία των αισθήσεων, (Ai no Korida, 109’, 1976)
Στην προπολεμική Ιαπωνία, ένας άντρας και μια από τις ερωμένες του ξεκινούν έντονη ερωτική σχέση, και σιγά-σιγά η επιθυμία τους εξελίσσεται σε επικίνδυνη εμμονή. Η πορεία της επαφής αυτής τους ξεπερνά, τους διαλύει, τους καταστρέφει τις ζωές. Μεταξύ πορνογραφίας και τέχνης, το σινεμά του Ναγκίσα Οσίμα εξερευνά τις πιο καλά κρυμμένες περιοχές της ερωτικής επιθυμίας. Μια ταινία που προκάλεσε τα χρηστά ήθη της εποχής και απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες.
Προβολές: 21.00, 23.00
Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  
Αναζητήστε το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ, www.esiemth.gr

No comments:

Post a Comment