Wednesday, August 28, 2013

ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ



Για 23η συνεχή χρονιά και ως "αντίδοτο" στην οικονομική κρίση, ο Δήμος Καλαμαριάςδιοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά και εικαστικά φεστιβάλ, το "Παρά θιν' αλός 2013".

Από τις 29 Αυγούστου έως τις 25 Σεπτεμβρίου, οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα είδη μουσικής, σύγχρονες εικαστικές και λογοτεχνικές παρεμβάσεις, θέατρο, πρωτοποριακά δρώμενα σε ανοιχτούς αλλά και κλειστούς χώρους.

Η "αυλαία" των φετινών εκδηλώσεων θα ανοίξει στις 29 Αυγούστου στο Κυβερνείο, στις 9 το βράδυ, με τη μουσικό - θεατρική παράσταση "P.I.G.S. Revolution Summer Edition". Μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παίζει, χορεύει και τραγουδά, σχολιάζοντας τον εφιάλτη μιας "πτωχευμένης" πραγματικότητας.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει πλήθος συναυλιών στους χώρους του Κυβερνείου, αλλά και στοστρατόπεδο Κόδρα -στο δασάκι και στην κεντρική σκηνή. Ξεχωρίζουν τα μουσικά βράδια με τους Δημήτρη Ζερβουδάκη, Γιάννη Αγγελάκα και Μελίνα Ασλανίδου, ενώ το "Παρά θιν' αλός" θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Στα "συν" των φετινών εκδηλώσεων είναι και "Η μέρα με τα χρώματα", που έχει προγραμματιστεί στις 21 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική σκηνή του στρατοπέδου Κόδρα, όπου μικροί και μεγάλοι θα προσπαθήσουν να βγουν "ζωντανοί" από έναν μοναδικό... χρωματοπόλεμο. Καλούνται όλοι όσοι θα βρεθούν στο χώρο να φορούν λευκά ρούχα και... να αφήσουν τα προβλήματα στην άκρη.

"Ο Δήμος Καλαμαριάς, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που συνεχίζει και τις αναγκαστικές περικοπές που έχουν υποστεί οι ΟΤΑ σε όλα τα επίπεδα, συνεχίζει να διατηρεί στο ακέραιο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Παρά θιν' αλός" αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά, σε συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Νίκος Ζαχαριάδης σημείωσε: "Σε μια εποχή που το αυτονόητο θεωρείται πολυτέλεια, παραθέτουμε το πρόγραμμα του φεστιβάλ μας, εμπλουτισμένο με όλους τους άξονές του - το μουσικό, τον εικαστικό, το λογοτεχνικό".

Στο πλαίσιο του "Παρά θιν' αλός", εκτός από την ήδη καταξιωμένη μουσική σκηνή, έχουν προγραμματιστεί η Λογοτεχνική Σκηνή 2013, που γίνεται για δεύτερη χρονιά, στις 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου (Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη", η Εικαστική Σκηνή με το διεθνώς αναγνωρισμένο "Πεδίο Δράσης Κόδρα" από 6 έως 20 Σεπτεμβρίου (Πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα), που γίνεται με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π.Καβάφη αλλά και η Συνεδριακή.

No comments:

Post a Comment