Thursday, August 22, 2013

ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ



Τρελές πωλήσεις κάνει στην Αμερική το σπαθόλαδο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες!
Μπορεί στην Ελλάδα οι συμπολίτες μας να μην  γνωρίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες  αν και είναι γνωστές από την αρχαιότητα  αλλά στο εξωτερικό κάνει θραύση.
Η τεράστια φήμη που απέκτησε οφείλεται σε ένα ρεπορτάζ που μετέδωσε το  ABC News  και στο οποίο το σπαθόλαδο  προωθούνταν  ως εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Γερμανοί γιατροί οι οποίοι το συνιστούν  ανεπιφύλακτα στους ασθενείς τους  για την αντιμετώπιση των  αϋπνιών, αλλά και για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
τι είναι
Το σπαθόλαδο,  περιέχει σε μεγάλη ποσότητα  το σπαθόχορτο  το οποίο είναι γνωστό ως βαλσαμόχορτο και ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας ώστε να αποκτήσει το κόκκινο χρώμα.
Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο.
 
Το συγκεκριμένο φυτό ανθίζει  κάθε Μάιο για έναν μήνα περίπου διακρίνεται από το έντονο κίτρινο  χρώμα του. Μελέτες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι έχει  πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες. Παράλληλα δρα ως ασπίδα προστασίας  από την κατάθλιψη.
 
Επίσης, με το σπαθόλαδο γίνονται επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά ή μπορούμε ακόμη να εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα με διαποτισμένη γάζα. Επίσης, είναι ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ - μπορεί να εμπλουτισθεί με αιθέρια έλαια ανάλογα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πόσιμο, καθώς συνιστάται ιδιαιτέρως για τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου.
 
 
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκους του στομάχους και την κατάθλιψη.  αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων των εγκαυμάτων  κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες

No comments:

Post a Comment