Wednesday, August 28, 2013

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ 'ΧΙΤΛΕΡ'


Βερολίνο, Γερμανία
«Φωτιά» έχει πάρει το Διαδίκτυο με τη διαφήμιση αυτοκινήτου που «σκοτώνει» τον Αδόλφο Χίτλερ. Η διαφήμιση, που αποδοκιμάστηκε από μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το όνομα της οποίας εμπλέκεται στο σποτ, είναι άσκηση φοιτητών κινηματογραφίας στην Γερμανία, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο φεστιβάλ «Πρώτα Βήματα».
Το σποτάκι, που φέρει την ένδειξη «μη εγκεκριμένο», δείχνει ένα τροχαίο δυστύχημα, θύμα του οποίου είναι ένα αγόρι. Το αυτοκίνητο διασχίζει το χωριό του Χίτλερ και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του.
Κινούμενο στις επιταγές της τεχνολογίας, διαθέτει σύστημα «πρόληψης συγκρούσεων», χάρη στο οποίο προλαβαίνει να φρενάρει χωρίς να τραυματίσει μερικά κορίτσια.
Το μοιραίο, όμως, δεν αργεί να συμβεί... Ένα μικρό αγόρι τρέχει ανέμελα στο δρόμο μέχρι που το πολυτελές αυτοκίνητο το σκοτώνει. Το όνομα του αγοριού; Χίτλερ. Αυτόματα, η μητέρα του πανικόβλητη φωνάζει  «Άντολφ, Άντολφ!», ενώ καρέ ενός δευτερολέπτου δείχνει τη μορφή του ενήλικου Αδόλφου Χίτλερ. 
Αμέσως μετά, ξεπροβάλλει η πινακίδα με το όνομα του χωριού, που γεννήθηκε ο Χίτλερ, το  «Μπράουναου», αλλά και το μήνυμα της διαφήμισης... «Εντοπίστε τον κίνδυνο πριν εμφανιστεί».

No comments:

Post a Comment