Wednesday, August 28, 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η APPLE

Πρόγραμμα απόσυρσης iPhone φέρεται να ετοιμάζει η Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κάτοχοι iPhone 5, iPhone 4S αλλά και iPhone 4 θα μπορούν να αποσύρουν το παλαιότερο μοντέλο για να αγοράσουν το νεότερο στα Apple Stores, σύμφωνα με πληροφορίες στο 9to5mac.com. Στις 10 Σεπτεμβρίου η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο iPhone, γνωστό ως iPhone 5S.

  • Χρυσό iPhone το iPhone 5S, φθηνότερο το iPhone 5C, αντίο στο iPhone 5Οι τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για το επόμενο iPhone φέρουν την Apple να κάνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 τα αποκαλυπτήρια ενός «χρυσού iPhone», όχι όμως ανάλογης αξίας όσο εκείνο το iPhone 5 Κινέζου επιχειρηματία που έβαλε στην θέση του πλήκτρου Home ένα μαύρο διαμάντι. Παράλληλα, ακούγεται πως η ίδια ημέρα θα αποτελέσει ορόσημο για το iPhone 5 και το προγενέστερο iPhone 4.
Σχέδια για πιο οικονομικό iPhone υπάρχουν και το μοντέλο αυτό έχει ήδη γίνει γνωστό ως iPhone 5C (με κόστος μεταξύ 400-500 δολαρίων) με πλαστικό κάλυμμα. Οικονομικός αναλυτής που παρακολουθεί στενά της Apple εκτιμά πως η εταιρεία θα σταματήσει την διάθεση του iPhone 5 (και του iPhone 4) μετά την κυκλοφορία των δύο αναβαθμισμένων μοντέλων και πριν το τέλος του 2013, για να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη γκάμα με συσκευές 4 ιντσών με υποδοχή διασύνδεσης lightning.
Στο Διαδίκτυο έχουν ήδη ανέβει βίντεο με το σασί αμφότερων των φημολογούμενων μοντέλων.

Εντούτοις, ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities εκτιμά ότι η εταιρεία δεν θα διακόψει την διάθεση και του iPhone 4S, το οποίο θα διατίθεται φθηνότερα (300-400 δολάρια), αν και δημοφιλέστερη εμφανίζεται η άποψη που φέρει το iPhone 5C να αντικαθιστά αμφότερα τα 4, 4S.
Μετά από την μείωση των τιμών για τα προγενέστερα μοντέλα, είναι λογικό να μειωθεί σημαντικά και η αξία και των μεταχειρισμένων iPhone. Πάντως, οι πρώτες διαρροές για το πρόγραμμα απόσυρσης φέρουν την Apple να αποτιμά στα 250 μόλις δολάρια το iPhone 5 και τα iPhone 4/4S γύρω στα 200 δολάρια.

Η πληροφορία περί απόσυρσης iPhone από τα Apple Stores επαναφέρει στο προσκήνιο μια άλλη πληροφορία που διαδόθηκε από το Bloomberg νωρίτερα.

Η Apple θα αποδέχεται την επιστροφή μεταχειρισμένων iPhone για την αγορά του νεότερου μοντέλου στα καταστήματά της και θα διοχετεύει τα λεγόμενα refurbished iPhone σε αναπτυσσόμενες αγορές που διψάνε για φθηνότερα, αν και παλαιότερα, τηλέφωνά της.

No comments:

Post a Comment