Monday, August 19, 2013

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Μετά τον δικό μας Αντώνη Ρέμο ήρθε η σειρά του… Αιγύπτιου Ρέμου να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο ένδοξο «Nammos» της Μυκόνου, κάνοντας τους υπεύθυνους της επιχείρησης να υποστηρίζουν πως αν το σκηνικό που δημιούργησαν οι θαυμαστές του δημοφιλούς Ελληνα τραγουδιστή πριν από λίγες εβδομάδες στη Μύκονο ταυτιζόταν για πολλούς με τον όρο «υπερβολή», αυτό που πρόκειται να δουν και να βιώσουν όσοι βρεθούν στη μία και μοναδική εμφάνιση του Αμρ Ντιάμπ αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο Amr Abdul-Basset Abdul-Azeez Diab -όπως είναι το πλήρες όνομά του Αιγύπτιου καλλιτέχνη- θεωρείται, σύμφωνα με το World Music, το σύγχρονο πρόσωπο της ποπ μουσικής βιομηχανίας της Αιγύπτου. 



Στις αραβικές χώρες λατρεύεται σαν ημίθεος, ενώ σε κάθε εμφάνισή του οι λογαριασμοί εκτοξεύονται σε εξωφρενικά υψηλά επίπεδα, οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, ενώ το κοινό, ειδικά το γυναικείο, παραληρεί στα μουσικά ακούσματά του.

Ο Aμρ Ντιάμπ  εμφανιστηκε  στο «Nammos» στις 17 Αυγούστου, 8 μόλις ημέρες μετά τη λήξη του Ραμαζανιού -της μουσουλμανικής εορτής/νηστείας που αποτέλεσε και τον κύριο λόγο εξαφάνισης των Αράβων τουριστών από το Νησί των Ανέμων κατά την περίοδο αυτή-, εμφάνιση της οποίας οι διαπραγματεύσεις μόνο εύκολες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
 Παρά το γεγονός ότι ο Αμρ Ντιάμπ βρισκόταν στη Μύκονο πριν από 15 ημέρες, πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Mykonos Blue», με σκοπό να γυρίσει το νέο του βιντεοκλίπ, οι συζητήσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες του «Nammos» και τον άνθρωπο που μεσολάβησε για να έρθει στην Ελλάδα, τον Αιγύπτιο σεφ Σάμι, πέρασαν από σαράντα κύματα που θύμιζαν τσουνάμι, αν συνυπολογίσει κανείς τους βεντετισμούς του καλλιτέχνη. Ο Αμρ Ντιάμπ, εκτός του ότι ζητούσε μέσω του μάνατζέρ του λαγούς με πετραχήλια, με πρώτο και κύριο την αμοιβή ύψους 300.000 δολαρίων, βαριόταν (!) να κατέβει στο «Nammos» για να υπογράψει τη συμφωνία, ενώ ανέβαλε τουλάχιστον τρεις φορές το προγραμματισμένο ραντεβού οδηγώντας τους υπεύθυνους της επιχείρησης στα όρια της αγανάκτησης και ωθώντας τους να του αποστείλουν το τελεσίγραφο «ή τώρα ή ποτέ» προκειμένου να τον πείσουν να φύγει από το ξενοδοχείο και να μεταβεί στην Ψαρού για τις υπογραφές.


 

Αν στη συναυλία του Ρέμου ο τζίρος άγγιξε περίπου τις 400.000 ευρώ, στην περίπτωση του Αμρ Ντιάμπ οι ιθύνοντες προσδοκούν να «χτυπήσουν» το τριπλάσιο, ίσως και μεγαλύτερο, ποσό. Γι’ αυτό και υπάκουσαν πειθήνια στις υπερβολικές απαιτήσεις του Αραβα σταρ, ο οποίος «διέταξε», μεταξύ άλλων, να καταλύσει σε ιδιωτική incognito βίλα. Ενδεικτική είναι η τιμή εισόδου, η οποία ανέρχεται στα 220 ευρώ το άτομο με μενού αλλά χωρίς ποτό, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει πολύ παραπάνω την… αντικειμενική αξία του κάθε παρευρισκομένου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το παραπάνω ποσό αποτελεί ήδη παρελθόν, καθώς ένα τηλεφώνημα από την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέβασε την ταρίφα του κεφαλιού στα 1.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα μια παρέα από τον Λίβανο αναζητούσε τέσσερα πρώτα τραπέζια πίστα, ούσα έτοιμη να καταβάλει το ποσό των 800 ευρώ ανά άτομο! Οι υπεύθυνοι του «Nammos» φρόντισαν εξαρχής να διαφημίσουν το εν λόγω event στους fan του Αιγύπτιου καλλιτέχνη, επιστρατεύοντας ακόμη και πρόσωπα από τον Λίβανο και την Αίγυπτο, ενώ ο κύριος όγκος των θαυμαστών του από Αίγυπτο, Ντουμπάι, Τουρκία, Λίβανο και Σαουδική Αραβία αναμένεται να καταφτάσει στο νησί με κάθε πολυτελές μεταφορικό μέσο . Οπως αναφέρουν μάλιστα οι γνωρίζοντες, ιδιωτικά τζετ και πολυτελή γιοτ πρόκειται να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και στον κόλπο της Ψαρούς αντίστοιχα.



Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Αιγύπτιου καλλιτέχνη, οι δίσκοι του έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Εχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο World Music ως Πρώτος σε Πωλήσεις Καλλιτέχνης της Μέσης Ανατολής, το 1998 για το άλμπουμ «Nour El Ain», το 2002 για το «Aktrr Wahed Byhbak 2001» και το 2007 για το άλμπουμ «El Lillady». Επίσης, έχει συμμετάσχει στα Αφρικανικά Music Awards του 2009, όπου ανακηρύχτηκε Τραγουδιστής της Χρονιάς, ενώ το 2010 έλαβε για την ίδια διοργάνωση τον τίτλο του Καλύτερου Ανδρα Ερμηνευτή.

Ο 52χρονος Αιγύπτιος σταρ χαρακτηρίζεται από τους θαυμαστές του ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές και συνθέτες του αραβικού κόσμου και πρωτοπόρος στο είδος του, καθώς έχει δημιουργήσει το δικό του στυλ, το λεγόμενο Mediterranean Music ή Mediterranean Sound, κάτι που κάνει πολλούς να τον αποκαλούν «πατέρα της μεσογειακής μουσικής».

No comments:

Post a Comment