Thursday, August 8, 2013

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ



Βραβεύτηκαν 393 ελληνικές ακτές και εννέα ελληνικές μαρίνες - Οι δήμοι με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης

Ανάμεσα σε 49 χώρες, προκρίθηκε και κατέλαβε και φέτος τη δεύτερη θέση η χώρα μας, για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και των υδάτων κολύμβησης, μέσω του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες».  Βραβεύτηκαν 393 ελληνικές ακτές και εννέα ελληνικές μαρίνες.   Το travelplan.gr σας πάει μια βόλτα να τις γνωρίσετε!
Οι δήμοι με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2013 είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης, με 35 και 23 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα, ενώ σε επίπεδο Νομών, «πρωταθλητές» ανακηρύχθηκαν οι νομοί Λασιθίου, με 36 βραβευμένες ακτές, Κέρκυρας και Χαλκιδικής με 35 η καθεμιά, και των Δωδεκανήσων με 25.

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 στις ακτές και στις μαρίνες που πληρούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις.
Δεν αρκεί η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, αλλά πρέπει να τηρούνται επιπλέον άλλα 32 κριτήρια, τα οποία αφορούν στην καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση και ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, είναι ο  Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους.  Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Στην ιστοσελίδα της, μπορείτε να βρείτε τον πλήρη και αναλυτικό κατάλογο των ακτών, που χαρακτηρίστηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία»: http://www.eepf.gr/blueflag/awards2013










No comments:

Post a Comment