Monday, August 5, 2013

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η 'ΧΡΙΣΤΙΝΑ' ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ

Ένα από τα πιο ιστορικά και καλαίσθητα super yachts αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Πρόκειται για το Christina Ο το 99μετρο θαλαμηγό σκάφος του μεγιστάνα της ναυτιλίας, Αριστοτέλη Ωνάση.
Το πολυτελές σκάφος που στα καταστρώματά του φιλοξένησε τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, όπως τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον Τζον Κένεντι, τη Μαρία Κάλλας, τη Τζάκι Κένεντι, τον Φρανκ Σινάτρα, τη Μέριλυν Μονρόε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Τζων Γουέιν, πωλείται έναντι 32 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Christina O διαθέτει 18 πολυτελείς καμπίνες, φιλοξενώντας 36 άτομα ενώ στον εξοπλισμό της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πισίνα, κέντρο αισθητικής και τζακούζι.
Ένα από τα σημαντικότερα εξοπλιστικά στοιχεία ωστόσο της θαλαμηγού δεν είναι άλλο από το αυθεντικό πιάνο που χρησιμοποίησαν ο Φρανκ Σινάτρα και η Μαρία Κάλλας για να ψυχαγωγήσουν τους ναβάτες!
Η καριέρα του σκάφους ξεκίνησε το 1943 υπηρετώντας τις ναυτικές δυνάμεις του καναδικού πολεμικού ναυτικού. Μια δεκαετία αργότερα, ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το σκάφος έναντι μόλις 34.000 δολαρίων το οποίο όμως ανακαίνισε ριζικά δαπανώντας 4 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σε 45 σημερινά εκατομμύρια, για να το μετατρέψει σε ένα από τα σημαντικότερα superyachts που έχουν περάσει από την ιστορία του yachting.

No comments:

Post a Comment