Wednesday, August 14, 2013

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


Τα ευρωπαϊκά αλλά και τα αμερικανικά ΜΜΕ απασχόλησε η είδηση του «μπλακ-άουτ» στη Σαντορίνη, που άφησε το νησί- έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς- χωρίς ρεύμα, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.
Για «δείπνο με κεριά και ζεστή μπύρα για τους επισκέπτες στο ελληνικό θέρετρο της Σαντορίνης» κάνει λόγο στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian, υπογραμμίζοντας ότι «η πυρκαγιά άφησε το νησί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου».

Στο συμβάν αναφέρεται και η αμερικανική Huffington Post, σημειώνοντας: «Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έγιναν αμέσως γνωστά ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα μεταφέρει γεννήτριες στο νησί από νωρίς την Τετάρτη».
«Η Σαντορίνη είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, έχοντας προσελκύσει πέρσι περίπου 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Είναι διάσημο για τη θέα του ηλιοβασιλέματος από τα παραθαλάσσια βράχια του», επισημαίνουν τα δυο δημοσιεύματα.

«Το ελληνικό νησί της Σαντορίνης, ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, χτυπήθηκε την Τρίτη από μια σαρωτική έλλειψη ενέργειας, ύστερα από πυρκαγιά στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού,» αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων France24.
«Το νησί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά», ανέφερε στο πρακτορείο πηγή από τη ΔΕΗ.

To πρακτορείο φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου Σαντορίνης, σημειώνοντας ότι δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κίνηση του αεροδρομίου.
Η είδηση απασχόλησε επίσης αμερικάνικα μέσα όπως το Foxnews και το abcNEWS.

No comments:

Post a Comment