Thursday, February 14, 2013

'ΟΚΛΑΧΟΜΑ' ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ 'ΑΝΑΤΟΛΙΑ'

Ένα εμβληματικό μιούζικαλ - από τα πλέον βραβευμένα και αγαπημένα -παρουσιάζει το Drama Club του Κολλεγίου Ανατόλια από τις 15 έως 17 και 22 έως 24 Φεβρουαρίου στο Raphael Hall του Κολλεγίου.
Πρόκειται για το Oklahoma!, το πρώτο μιούζικαλ του θρυλικού διδύμου του Broadway, Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II. Το έργο με τις υπέροχες μελωδίες, τα χαρούμενα τραγούδια και την αριστοτεχνική αφήγηση έκανε την πρεμιέρα του το 1943 στο Broadway.  Έκτοτε μετρά χιλιάδες παραστάσεις, σημαντικά βραβεία, μία διασκευή για τον κινηματογράφο και μία θεαματική θεατρική αναβίωση στο Λονδίνο, το 2009, με πρωταγωνιστή τον Hugh Jackman.
Η υπόθεση επικεντρώνεται στη ρομαντική ιστορία ενός cowboy και μία νεαρής κοπέλας στην ειδυλλιακή αμερικάνικη ύπαιθρο και τοποθετείται στην Oklahoma στις αρχές του 1900, σε μία εποχή κατά την οποία «ο τρόπος ζωής των cowboys έδινε τη θέση του σε μία πιο κατασταλαγμένη αγροτική ζωή με την προοπτική της αστικής ανάπτυξης να διαφαίνεται στον ορίζοντα» σημειώνει η Holly Marshall, σκηνοθέτρια της παράστασης και υπεύθυνης του Drama Club. «Οι κάτοικοι της περιοχής της Oklahoma (το 1906, όπου τοποθετείται χρονικά το μιούζικαλ, δεν είναι ακόμη Πολιτεία των ΗΠΑ) ονειρεύονταν μία καλύτερη ζωή. Αν και το Κραχ - τρεις δεκαετίες μετά - προκάλεσε τη ματαίωση πολλών ονείρων, το Oklahoma! αποτυπώνει και αποκρυσταλλώνει τη στιγμή ενός ‘υπέροχου πρωϊνού’. Το έργο γιορτάζει όχι μόνο την αγάπη αλλά την ελπίδα και την ανθεκτικότητα. Το ενθουσιώδες φινάλε του μας δίνει την ευκαιρία να πούμε ότι, εντέλει, όλα είναι εντάξει».
Στην παράσταση παίζουν μαθητές του Ανατόλια. Η σκηνοθεσία είναι της Holly Marshall, η καλλιτεχνική διεύθυνση της Χριστίνας Δουρή, η μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κάτσου, η χορογραφία των Κατερίνας Αντωνιάδου, Μαργαρίτας Ζιγλίνα, Τερέζας Πλατίδου και Λένιας Τσιγκερίδου.
 
Ημέρες παραστάσεων
15-17 & 22-24 Φεβρουαρίου 2013
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων από Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου
στο Student Services Office τηλ. 2310 398 310

No comments:

Post a Comment