Friday, February 22, 2013

Η ΡΙΤΑ ΜΟΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ


Για σεξ, ζήλια, μία απόπειρα αυτοκτονίας, μία έκτρωση και μία... εμμονή που την έστειλε στον ψυχίατρο μιλά μεταξύ άλλων η Rita Moreno στην αυτοβιογραφία της.
Η ισπανικής καταγωγής ηθοποιός η οποία έχει βραβευθεί με Oscar, Tony, Grammy και Emmy, παραδέχεται πως η κατάκτηση του Marlon Brando τής είχε γίνει εμμονή. Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά εκείνη ήταν 22 ετών κι εκείνος 30. «Μόλις τον είδα την πρώτη φορά», γράφει η Moreno στο βιβλίο «Rita Moreno», «ένιωσα το αίμα μου να βράζει και το σώμα μου να καίει σαν να είχα πέσει σε καυτό νερό. Ήταν το συναίσθημα που εμπνέει τους ποιητές και τους στιχουργούς». Και συνεχίζει με ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις «Το να πω ότι ήταν τέλειος εραστής -ευφάνταστος, γενναιόδωρος, αισθαντικός- μοιάζει πολύ λίγο για να περιγράψω τι μου έκανε. Όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή μου».
Η Rita Moreno σήμερα
Οκτώ χρόνια διήρκεσε η θυελλώδης σχέση της Moreno με τον Brando. Στη διάρκειά της εκείνος παντρεύτηκε δύο φορές, ωστόσο η 81 ετών σήμερα ηθοποιός παραδέχεται ότι ποτέ δεν κατέθεσε τα όπλα, καθώς της είχε γίνει εμμονή να τον κερδίζει από άλλες γυναίκες. Για να το πετύχει, κατέφευγε στα... μεγάλα μέσα προκαλώντας τη ζήλια του Brando. Έτσι έκανε εφήμερες σχέσεις με τον Dennis Hopper και τον Elvis Presley. Ειδικά για τον τελευταίο, η Moreno δε μιλά με τα καλύτερα λόγια. ««Το μόνο που του άρεσε ήταν να τρίβεται πάνω μου. Τον ένιωθα να κουνάει τους γοφούς του μανιασμένα πάνω στο ντυμένο κορμί μου, χωρίς όμως ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα».
Η ηθοποιός μιλά ακόμη και για τον τότε γερουσιαστή John F. Kennedy και για τον τρόπο που τη φλέρταρε, ενώ ήταν παρούσα η γυναίκα του.
Η πρωταγωνίστρια του «West Side Story», ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο πλευρό του Brando, όταν εκείνος την ανάγκασε να κάνει έκτρωση. Η ακατάσχετη αιμορραγία που ακολούθησε την επέμβαση οδήγησε τη Moreno στο νοσοκομείο. Όταν γύρισε, η ηθοποιός επιχείρησε να αυτοκτονήσει καταναλώνοντας μια χούφτα χάπια. Ένας βοηθός του Brando ήταν αυτός που την έσωσε. Εκείνος έφυγε για την Ταϊτή για τα γυρίσματα της ταινίας «Ανταρσία του Μπάουντι». Όταν επέστρεψε, το ζευγάρι χώρισε οριστικά.

No comments:

Post a Comment