Thursday, February 21, 2013

AΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ




Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, σήμα κατατεθέν του Βόρα-Καϊμάκτσαλαν στα 2.500 μ.
10 φωτογραφίες
Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, σήμα κατατεθέν του Βόρα-Καϊμάκτσαλαν στα 2.500 μ.
Φωτό: Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

Στην καρδιά του χειμώνα, ευκαιρία για μια εκδρομή στο ψηλότερο κέντρο χειμερινών σπορ της Ελλάδας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμάκτσαλαν, που βρίσκεται στο τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, μετά τον Όλυμπο (2.917 μ.) και τον Σμόλικα (2.637 μ.)

Το βουνό
Ο Βόρας (γνωστός και ως Καϊμάκτσαλαν ή Καϊμακτσαλάν) βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Συνεχίζεται και πέρα από τα σύνορα, στην πλευρά της ΠΓΔΜ.
Με υψόμετρο 2.524, ο Βόρας-Καϊμάκτσαλαν έχει χιονοδρομικές εγκαταστάσεις που ξεκινούν από τα 2.018 μ. και καταλήγουν στα 2.480 μ.

Ιστορικό
Το 1994 το Χιονοδρομικό εγκαινιάζει τη λειτουργία του δοκιμαστικά με δύο αναβατήρες και ένα καταφύγιο και με δυνατότητα πρόσβασης μέσω χωμάτινης διαδρομής μήκους 17 χλμ.
Διαβάστε περισσότερα

Πίστες - αναβατήρες
Το Χ.Κ. διαθέτει 10 πίστες (εύκολες - μέτριες), κάποιες μαύρες - δύσκολες πίστες και 4 μονοπάτια για σκι. Αντίστοιχα υπάρχουν 4 αναβατήρες (lifts), 2 μονοθέσιοι και 2 διθέσιοι, ενώ το Χ.Κ. διαθέτει και σύστημα τεχνητής χιονόπτωσης που καλύπτει μεγάλη επιφάνεια γύρω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του κέντρου (3-4 πίστες)
Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες - Παροχές στο ΧιονοδρομικόΑρκετές επιχειρήσεις αναπτύσσονται στο χώρο του Κέντρου, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη για πολλές επιλογές. Καταρχάς, στο κύριο αντικείμενο, το σκι, υπάρχουνκαταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, αλλά βέβαια και σχολές εκμάθησης σκι και snowboard. Επιπλέον, μπορείτε είτε να νοικιάσετε μηχανάκια (τύπου jetski) snow mobile, είτε να κάνετε μια διαδρομή στα... ορεινότερα με τα ερπυστριοφόρα snowCat(φωτογραφία).Τέλος, για τους πιο χαλαρούς τύπους, υπάρχουν διάφορα bar και ένα εστιατόριο για την εξυπηρέτησή σας.



Πρόσβαση
Χρησιμοποιήστε το google map, στη σελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμάκτσαλαν.
Ενδεικτικά, πάντως, για να φτάσετε στο Χ.Κ. θα χρειαστείτε:
6 ώρες από την Αθήνα
* 5 ώρες από την Πάτρα (2,5 ώρες από Ιωάννινα)
2 ώρες (το πολύ) από τη Θεσσαλονίκη

Συντεταγμένες Χιονοδρομικού Κέντρου: 
lat: 40.875752,
long: 21.79121
kaimaktsalanpella@gmail.com
2381032000

No comments:

Post a Comment