Tuesday, February 26, 2013

ΜΑΝΤΟΝΑ,Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ



Η «βασίλισσα της ποπ» Μαντόνα ανέβηκε ξανά στο θρόνο των πιο ακριβοπληρωμένων μουσικών για το 2012, καθώς πήρε τα σκήπτρα από τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, σύμφωνα με τη λίστα του Billboard.

Πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια η Μαντόνα
Η 54χρονη σταρ βρίσκεται στην κορυφή των μουσικών με τα περισσότερα κέρδη για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια.
Η επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία της πέρυσι της απέφερε 34,6 εκατομμύρια δολάρια φέρνοντάς την στην πρώτη θέση, αναφέρει το Billboard.
Δεύτερος σε απόσταση αναπνοής ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος κέρδισε 33,4 εκατ. δολάρια μετά τις sold out συναυλίες του ανά τον κόσμο για την προώθηση του νέου του δίσκου «Wrecking Ball».
Ο Ρότζερ Γουότερς του θρυλικού συγκροτήματος Pink Floyd πλαισιώθηκε στην τρίτη θέση κερδών από τη μεγάλης κλίμακας περιοδεία με το Wall Live, τα οποία ανέρχονται στα 21 εκατ. δολάρια.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο βεταράνος Κένι Τσέσνι, οι Dave Matthews Band ο τραγουδιστής της κάντρι, Τιμ ΜακΓκρο, το βρετανικό συγκρότημα Coldplay, ενώ τελευταίος στη δεκάδα έρχεται ο νεαρός καναδός Τζάστιν Μπίμπερ.
Μιλώντας για τη λίστα, ο αναλυτής του Billboard editorial Γκλεν Πίπολς είπε ότι «τα περισσότερα χρήματα έρχονται από τις ακριβοπληρωμένες live εμφανίσεις». Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από τις συναυλίες των 40 καλλιτεχνών της λίστας αποτελούν το 68,9% των συνολικών κερδών τους.
«Για την πρώτη δεκάδα της λίστας, το 84.2% των εσόδων προέρχεται από τις συναυλίες. Το ποσοστό αυτό θα ήταν υψηλότερο αν δεν έκανε την διαφορά ο Τζάστιν Μπίμπερ – με μόλις 60.1% των εσόδων από την περιοδεία του» σχολιάζει ο Πίπολς.
Η Μαντόνα είναι η μόνη γυναίκα που βρίσκεται στο τοπ 10, αφού η περσινή νικήτρια Τέιλορ Σουίφτ έπεσε στη 15η θέση, καθώς δεν πραγματοποίησε περιοδείες το 2012.
Επίσης, η Αντέλ, που είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στις ΗΠΑ το 2011 και το 2012, τερμάτισε στη 11η θέση, με 14 εκατ. δολάρια. Παρά το γεγονός ότι η Βρετανίδα τραγουδίστρια δεν έκανε συναυλίες το 2012, διότι έγινε μητέρα, το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο «21» συνέχιζε να «πουλάει» σε κανονική και ψηφιακή μορφή, με αποτέλεσμα να πάρει μία καλή θέση.
Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι μουσικοί
1. Μαντόνα 34.6 εκατ. δολάρια
2. Μπρους Σπρίνγκστιν - 33.4 εκατ. δολάρια
3. Ρότζερ Γουότερς - 21 εκατ. δολάρια
4. Van Halen - 20 εκατ. δολάρια
5. Κένι Τσέσνι - 19.1 εκατ. δολάρια
6. Dave Matthews Band - 18.9 εκατ. δολάρια
7. Τιμ ΜακΓκρο - 18.3 εκατ. δολάρια
8. Τζέισον Άλντιν - 17.6 εκατ. δολάρια
9. Coldplay - 17.3 εκατ. δολάρια
10. Τζάστιν Μπίμπερ - 15.9 εκατ. δολάρια

No comments:

Post a Comment