Friday, February 1, 2013

ΤΡΙΩΡΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ 9,84 ΑΠΟ ΤΟΝ FM100


 Το δ.σ. της ΔΕΠΘΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή του συνεδρίαση όπως το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (FM100) προχωρήσει στην αναμετάδοση τρίωρου προγράμματος ημερησίως του αθηναϊκού δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84.
 


Μόνο τρία μέλη του δ.σ. αντέδρασαν, οι κύριοι Νεστορίδης, Μάτης και Καρακωστάνογλου, προβάλλοντας το ότι έτσι χάνεται ο τοπικός χαρακτήρας του σταθμού. Όμως, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ Φίλιος Στάγκος επέμεινε στην αρχική του θέση και άποψη, θεωρώντας πως είναι προς το συμφέρον του FM100 να αναμεταδίδει εκπομπές λόγου, που δεν διαθέτει. Κι όταν η μειοψηφία αναρωτήθηκε γιατί δεν θα μπορούσε το υπάρχον δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού -που έχει αποδείξει επανειλημμένως τις δυνατότητές του- να παράξει ανάλογες εκπομπές, απάντηση δεν δόθηκε.
Ένα δημοτικό ραδιόφωνο, που συντηρείται από τον οβολό των Θεσσαλονικιών, θα περίμενε κανείς να ενισχύσει στην παρούσα φάση τον τοπικό ενημερωτικό του χαρακτήρα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα της πόλης κι όχι να επιχειρείται αποδυνάμωσή του με ανοίγματα ανούσια προς την Αθήνα. Ξεχνά φαίνεται η ηγεσία της ΔΕΠΘΕ πως πλην μιας εξαίρεσης κανένα αθηναϊκό ραδιόφωνο μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, κι αυτό γιατί ο Θεσσαλονικιός εμπιστεύεται χρόνια τώρα τα ραδιόφωνα της πόλης του. Είναι τουλάχιστον ατυχής η απόφαση αυτή, η οποία, θα επαναλάβουμε, αποδυναμώνει παρά ενισχύει την αξιοπιστία του μέσου απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

No comments:

Post a Comment