Friday, January 18, 2013

ΡΟΚ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Οι Λεντ Ζέπελιν, οι Ρόλινγκ Στόουνς και οι Queen «εισβάλλουν» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λεντ Ζέπελιν, Queen και Ρόλινγκ Στόουνς...πάνε Μέγαρο
Λεντ Ζέπελιν, Queen και Ρόλινγκ Στόουνς...πάνε Μέγαρο
Τα θρυλικά συγκροτήματα της ροκ μουσικής, που το καθένα έχει γράψει τη δική του, μεγάλη ιστορία στον χώρο, προσφέρουν συγκλονιστικές στιγμές από αξέχαστες συναυλίες τους μέσω της... οθόνης, καθώς στο Μέγαρο θα προβληθούν αυτές οι συναυλίες, τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές από όλο τον κόσμο.
Η αρχή γίνεται με την προβολή του «Led Zeppelin: Celebration Day» στις 26 και 27 του μήνα, από τη συναυλία του συγκροτήματος τον Δεκέμβριο του 2007 στο Λονδίνο, όπου η διάσημη μπάντα των Ρόμπερτ Πλαντ και Τζίμι Πέιτζ έδωσε ένα ξεχωριστό σόου. Θα ακολουθήσει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου το «Rolling Stones:50th Anniversary Marathon» με σπάνιο ιστορικό υλικό από την πορεία του γκρουπ του Μικ Τζάγκερ και της παρέας του.
Ο κύκλος εκδηλώσεων που έχει τίτλο «Rockin΄Megaron» ολοκληρώνεται με το «Queen Concert» στις 23 και 24 Μαρτίου, με την ανεπανάληπτη συναυλία του σχήματος στη Βουδαπέστη τον Ιούλιο του 1986.
Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει επίσης γνωστές θεατρικές παραστάσεις, βραδιές κλασικής μουσικής και όπερας απευθείας από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.
Την ημέρα των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου, το Μέγαρο φιλοξενεί τον μοναδικό τενόρο Ανδρέα Μποτσέλι, μέσω ζωντανής μετάδοσης της συναυλίας «Passione» που θα δώσει στην Ιταλία.
Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα παράσταση «Κοντορεβυθούλα... μια ιστορία του σήμερα», σε σκηνοθεσία Τ. Λύγαρη, παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή με την Καλλιτεχνική Εταιρεία «Αξάνα» (21-25 Φεβρουαρίου), η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής επανέρχονται με το «Ρεσιτάλ» (29-31 Μαρτίου), ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης χαρίζουν γέλιο με την κωμωδία «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» (8-12 Μαΐου & 15-19 Μαΐου), ενώ η ροκ όπερα «Alexander», σε μουσική Κ. Αθυρίδη και λιμπρέτο Π. Τέρνερ (29-31 Μαρτίου) και η όπερα «Ιφιγένειας Διαδρομή» σε σκηνοθεσία Β. Χατζησίμου (17,20 Απριλίου) αποτελούν τις δύο φετινές φιλοξενούμενες όπερες.
Στο μπαρ
Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη ο νέος θεσμός με τίτλο «Μουσικές Βραδιές στο Μπαρ» με τους Ε. Σιαμαντά (4,11 Φεβρουαρίου), Δ. Μαραμή (25,26 Φεβρουαρίου), βραδιά αργεντίνικου τάγκο (5 Απριλίου), Α. Λαδόπουλο και Σ. Αμίρη (15 Απριλίου). Οι «Εncardia» και το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες» θα δώσουν συναυλία στις 15 Μαρτίου, ενώ στον Διεθνή Κύκλο Μουσικής Δωματίου θα εμφανιστούν οι JakobFichert και OrpheusSoloists (30 του μήνα) αλλά και οι αδερφές Τότσιου σε ένα πρόγραμμα με μουσική για δύο πιάνα (15 Μαΐου).
ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΥΡΑ
Νέος επίσης θεσμός είναι και το? conPianoforte, με ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις. Τον κύκλο εκδηλώσεων εγκαινιάζουν (6/2) οι Κ. Δ. Οθωναίου με τους Χ. Αγγελόπουλο (πιάνο), Θ. Τριαρίδη (κείμενο), Κ. Γεράρδο (χορό) και ακολουθούν (26/4) ο Μ. Πυροβολάκης (κρητική λύρα, φωνή) με τη Χρ. Παντελή (πιάνο) και Ελ. Χριστοδούλου (πιάνο).
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ένα γκαλά όπερας με τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Ν. Αθηναίου (17/5), ενώ η ίδια ορχήστρα θα εκτελέσει έργα Σιμπέλιους με τη διεύθυνση του Χ. Ηλιάδη (20/3).

No comments:

Post a Comment