Thursday, January 10, 2013

'ΛΙΝΚΟΛΝ'-10 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ BAFTA


Δέκα υποψηφιότητες στα Βρετανικά βραβεία BAFTA κέρδισε η ταινία «Λίνκολν» Ακολουθούν με 9 υποψηφιότητες οι "Άθλιοι" και η "Ζωή του Πι"
Η ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ που θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 24 Ιανουαρίου 2013 (μάλιστα αναμένεται και ο πρωταγωνιστής της Ντάνιελ Ντέι Λιούις στη χώρα μας 2 μέρες πριν), αποκόμισε 10 ολόκληρες υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA (της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου).
Το εντυπωσιακό φιλμ με θέμα το έργο του Αμερικανού Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στον αγώνα του για την απελευθέρωση των σκλάβων και την κατάργηση της δουλείας, μετά τις Χρυσές Σφαίρες οδηγεί την κούρσα και στα Βρετανικά βραβεία ενώ απομένει να δούμε πόσες υποψηφιότητες για Όσκαρ θα πάρει σημερα, Πέμπτη 10/1 που θα ανακοινωθούν.
Στα BAFTA που θα απονεμηθούν στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο στο Κόβεν Γκάρντεν με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Στίβεν Φράι, ακολουθούν με 9 υποψηφιότητες οι ταινίες «Οι Άθλιοι» του Τομ Χούπερ και «Η Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι. Αμέσως μετά, με 8 υποψηφιότητες βρίσκεται η τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ «Skyfall» του Σαμ Μέντες.
Το «Επιχείρηση Αργώ» σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Μπεν Αφλεκ, ο οποίος παίζει κιόλας, με θέμα την πρωτότυπη και άγνωστη ιστορία της διάσωσης ομάδας Αμερικανών και Καναδών ομήρων στο Ιράν το 1979, είναι υποψήφιο για 7 βραβεία BAFTA.
Το φιλμ «Επιχείρηση Αργώ» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, σε διανομή από τη Village Films 
Ο ίδιος ο 40χρονος Μπεν Άφλεκ είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και α' ανδρικού ρόλου.
Η ταινία «Άννα Καρένινα» του Τζο Ράιτ με την Κίρα Νάιτλι που παίζεται στην Αθήνα έχει 6 υποψηφιότητες.
Συνήθως τα BAFTA δεν συνιστούν ασφαλή πρόβλεψη για τα Όσκαρ, με εξαίρεση τα βραβεία του 2012 όταν η ταινία «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους θριάμβευσε και στις δύο απονομές.
Ανάμεσα στις υποψηφιότητες ξεχωρίζουν αυτές του πολυβραβευμένου ηθοποιού Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο οποίος είναι υποψήφιος για το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου για το «Λίνκολν», ο Χιου Τζάκμαν και η Ανν Χάθαγουέι υποψήφιοι για τους αντίστοιχους πρωταγωνιστικούς ρόλους στους «Αθλίους» αλλά και ο Ισπανός Χαβιέ Μπαρδέμ που διεκδικεί το βραβείο καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του κακού στο «Skyfall».

No comments:

Post a Comment