Thursday, November 22, 2012

RYANAIR-ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Το «κούρεμα», κατά 100.000 ευρώ, της οικονομικής συμφωνίας για το 2012 του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με την ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.
Η εταιρία αποδέχτηκε τελικά μείωση της τάξης περίπου του 30% (η ετήσια σύμβαση έφτανε αρχικά τα 350.000 ευρώ), με αποτέλεσμα τα δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη να μην διακοπούν και να συνεχίζονται κανονικά. «Καταφέραμε να κουρέψουμε την σύμβαση κατά 100.000 ευρώ για το 2012, εξηγώντας τους ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Για το 2013 θα ξανασυζητήσουμε το θέμα με την εταιρία», τόνισε ο κ.Μπουτάρης.
Επίσης, τόσο ο κ. Μπουτάρης, όσο και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, αναφέρθηκαν στα σχέδια που υπάρχουν στα «σκαριά» για να τονωθεί η τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, αλλά και τις κινήσεις που έγιναν για την προσέλκυση ξένων τουριστών με αφορμή την 28η διεθνή έκθεση PHILOXENIA.
Στάθηκαν στα δεκάδες ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό και στη «στόχευση» συγκεκριμένων αγορών όπως το Ισραήλ, η Τουρκία, η Ρωσία και οι βαλκανικές χώρες. «Θέλουμε να αναδείξουμε τη σύγχρονη ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. Το νεανικό της προφίλ, τον συνεδριακό, γαστρονομικό και θρησκευτικό της τουρισμό. Υπάρχει μεγάλη πτώση στον εσωτερικό τουρισμό και η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο από το εξωτερικό», τόνισε ο κ.Πέγκας.
Δίνοντας έμφαση στο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού, τόνισε πως το 2013 θα αποτελέσει έτος εορταστικό για το έργο των Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Για το λόγο αυτό, θα διοργανωθεί από τον κεντρικό δήμο ένα μεγάλο συνέδριο αφιερωμένο στις δύο αυτές προσωπικότητες. Παράλληλα θα διοργανωθεί έκθεση θρησκευτικών κειμηλίων που θα περιοδεύσει στην Ανατολική Ευρώπη.

No comments:

Post a Comment