Wednesday, November 21, 2012

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ιδρύεται διεθνής κρατική Ανώτερη Σχολή Ξενοδοχειακού Management, τριετούς φοίτησης


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα στηριχτεί – όπως τόνισαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη -, σε πόρους του ΕΣΠΑ, που έως χθες «λίμναζαν».
Συγκεκριμένα οι δύο υπουργοί, σε κοινή συνέντευξη ανακοίνωσαν
  • την ίδρυση μιας διεθνούς Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management , τριετούς φοίτησης, στα πρότυπα επιτυχημένων Σχολών του Εξωτερικού, που θα δώσει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Τουριστική Εκπαίδευση.
  • την αναμόρφωση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης μέσω των Τεχνολογικών Λυκείων, ειδικευμένων σε Τουριστικά επαγγέλματα, με ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών Κατάρτισης και Δια Βίου Εκπαίδευσης.
  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα στηριχτεί σε – όπως τόνισαν οι δύο υπουργοί-,  πόρους του ΕΣΠΑ, που έως χθες «λίμναζαν».
Μιλώντας ο Κ. Αρβανιτόπουλος, είπε: «Ο Τουρισμός ,μαζί με την Εμπορική Ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Κι αυτός δεν είναι ευφημισμός, αλλά μία πραγματικότητα, η οποία αποτυπώνεται και στην επανίδρυση των δύο Υπουργείων. Ο τουρισμός στηρίζεται στις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, γι’ αυτό η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και της Τουριστικής Βιομηχανίας συνιστά πρωταρχικό στόχο, και με τις δράσεις, που εξαγγέλλουμε, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικότης ».
Και τόνισε: «Αυτό, άλλωστε, είναι και το πρόταγμα του Πρωθυπουργού. Να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον δρόμο της ανάπτυξης».
Η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη από την πλευρά της επεσήμανε : «Ανάπτυξη του Τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας, νέες θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και προοπτικές επενδύσεων. Ανάκαμψη του Τουρισμού σημαίνει, όμως, και ποιοτική, βιώσιμη και σταθερή στον χρόνο τουριστική εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση».

No comments:

Post a Comment