Tuesday, October 16, 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ


Στο πλαισιο των εκδηλωσεων για τα 100 χρονια απο την απελευθερωση της Θεσσαλονικης η Λεσχη Ελληνων Καταδρομεων οργανωσε το περασμενο Σαββατο ημεριδα στην Λεσχη Αξιωματικων Φρουρας Θεσσαλονικης.
Ομιλητες, με συντονιστη τον γιατρο Δημητριο Γακη, ηταν ο καθηγητης του Νεοελληνισμου στο ΑΠΘ Αθανασιος Καραθανασης,ο δημοσιογραφος-συγγραφεας Δημητρης Καψαλας και ο πρεβης επι τιμη Ελευθεριος Καραγιαννης.
Το πολυπληθες ακροατηριο καλωσορισε ο προεδρος της Λεσχης Κων.Παμπουκιδης,ενω χαιρετισμο απηυθυνε ο Αρχηγος ΓΕΕΘΑ στρατηγος Κωσταρακος.Επισης αναγνωστηκε μηνυμα του υπουργου Εξωτερικων Δημητρη Αβραμοπουλου.
Στο πλαισιο της εκδηλωσης η Λεσχη τιμησε τεσσερις  οικογενειες ,που οι προγονοι τους επεσαν υπερ πατριδας στον πολεμο του 1912,και συγκεκριμενα τις οικογενειες Γιαννη Ραπτοπουλου,Αλεξανδρου Λυκουρεζου,Αντωνη Δασκοπουλου και του πρσβη κ. Καραγιαννη.
Επισης τιμηθηκαν ο Μητροπολιτης Θεσσαλονικης Ανθιμος,ως υπερμαχος των εθνικων θεματων,το Γ'Σωμα Στρατου για τους πεσοντας αξιωματικους και οπλιτες και η Εταιρεια Μακεδονικων Σπουδων για την πνευματικη συμβολη της στο θεμα της Μακεδονιας.

No comments:

Post a Comment