Monday, October 15, 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ



Εστιατόριο με ελληνική κουζίνα απέκτησε η πόλη Κόντιακ στην Αλάσκα, στο οποίο σερβίρεται χωριάτικη, γύρος και...
διάφορα άλλα ελληνικά πιάτα, που εναλλάσσονται καθημερινά. Το εστιατόριο ονομάζεται «Σπάροους» και ιδιοκτήτης του -και σεφ- είναι ο Αλφρέντο Γκαρσία. Ο Γκαρσία, αν και δεν είναι Έλληνας, γνωρίζει καλά τις γεύσεις μας, αφού για αρκετό καιρό εργαζόταν ως σεφ σε γνωστό εστιατόριο της χώρας μας. Αναγκάστηκε, όμως, να φύγει από την Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει το in.gr, το 2011 μετακόμισε μαζί με τη γυναίκα του στο Βαλντέζ, όπου εργάστηκε ως σεφ.
Λίγους μήνες μετά το ζευγάρι αποφάσισε να φύγει και να εγκατασταθεί στο Ανκορατζ. Και εκεί όμως τα πράγματα δεν ήταν όπως τα φαντάζονταν και τελικά, την περασμένη άνοιξη, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Μία ημέρα πριν φύγουν από την Αλάσκα επισκέφθηκαν το Κόντιακ, που τους είχε προτείνει ένας φίλος, και εκεί βρήκαν αυτό που έψαχναν. Όπως δηλώνει η σύζυγος του Αλφρέντο, Μπέτι, η τοπική κοινωνία τους δέχθηκε φιλόξενα.
«Στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις όνειρα. Εδώ έχω. Η πόλη είναι εκπληκτική και οι άνθρωποι θέλουν να πετύχει η προσπάθειά μας» υποστηρίζει η Μπέτι Γκαρσία. Το «Σπάροους» λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας φαγητό και σε πακέτο. Μάλιστα, επειδή οι Γκαρσία αναγνωρίζουν τα ελληνικά προϊόντα, προμηθεύεται αρνιά και φέτα από τη χώρα μας.

No comments:

Post a Comment