Wednesday, March 28, 2012

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Κατάλληλα για κολύμβηση είναι τα νερά στις ακτές του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν σε 231 δείγματα νερού που ελήφθησαν από 21 σημεία των ακτών Αγίας Τριάδας, Περαίας, Ν. Επιβατών, Ν. Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου, Επανομής, Σταυρού, Βρασνών και Ασπροβάλτας.



Τα δείγματα εστάλησαν από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης στο εργαστήριο Υγιεινής του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ από τις αναλύσεις προκύπτει ότι τα νερά των ακτών αυτών εκπληρώνουν τους όρους της σχετικής υπουργικής απόφασης, συνεπώς επιτρέπεται η κολύμβηση σε αυτά. Εξαίρεση αποτελούν οι περιοχές που γειτνιάζουν με λιμένες, εκβολές ποταμών και χειμάρρων, όπου απαγορεύεται η κολύμβηση.



Κατόπιν αυτών, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέδωσε απόφαση για τον χαρακτηρισμό καταλληλότητας των ακτών κολύμβησης της Θεσσαλονίκης για το έτος 2012 και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να εμπιστευτούν τις παραλίες του νομού για τις κοντινές καλοκαιρινές τους αποδράσεις.



No comments:

Post a Comment