Thursday, March 29, 2012

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


*Grigoras Dinicu (1889-1949),Ρουμανος συνθετης και βιολιστης(τσιγγανος).Η πιο γνωστη του δημιουργια ηταν το Hora staccato (1906).Επισης εκανε δημοφιλη την μελωδια Ciocarlia.Καποτε ο Jascha Heifetz ειπε γι αυτόν «Είναι ο καλυτερος βιολιστης που ακουσα ποτε».

*Joaquin Rodrigo (1901-99),Ισπανος συνθετης-πιανιστας,τυφλος από 3 χρονων.Εγινε γνωστος κυριως από το Concierto de Aranjuez (1939).

* «Καλη μου κυρια από την Μαρτινικα» ηταν ο ελληνικος τιτλος του τραγουδιου Chiquita banana (γνωστου και ως The banana song) που διαφημιζε στους Αμερικανους στις αρχες της δεκαετιας του 40 το αγνωστο εως τοτε εξωτικο φρουτο.

*Enrique Jorrin(1926/87),Koυβανος συνθετης που θεωρειται δημιουργος του cha cha cha.

*Water Lily,ενα απο τα πρωτα κλαμπ της Θεσσαλονικης(1960),στη Νεα Κρηνη.Με μουσικη απο τζουκ μποξ.Το 1963 λειτουργησε η πρωτη αυθεντικη ντισκο με ντισκ τζοκευ.

*Τι εγινε ο Αντωνης Τακτικος της ντισκο «Καλκανας» που καποτε ειχε μνηστευθει την Αλεκα Κανελλιδου;

*Λινα και Μακης Τσιολακακης ηταν ντισκ τζοκευ στην Golden Gate.

*Ο Χρηστος Τσαγκαρης ηταν τζοκευ στην «Φιγκαρο».

*Από την «Χρυση Δισκοθηκη» της ΥΕΝΕΔ μεταδοθηκαν εκπομπες με επιλογες των εργαζομενων σε κλαμπ ντισκ τζοκευ Χρηστου Ευστρατιαδη,Πετρου Χατζηκαπεταν,Γιαννη Γαλακου.

*La mamounia,πολυτελες ξενοδοχειο του Μαρακες που πηρε το ονομα του από το παρακειμενο παρκο δυο αιωνων Arset El Mamoun κι αυτό από τον πριγκηπα Μoulan Mamoun.Κτιστηκε το 1923 και ανακαινιστηκε το 1977.Η τελευταια του ανακαινιση τελειωσε το 2009..Διαθετει 195 δωματια,20 σουιτες κι εχει 403 υπαλληλους.Περιβαλλεται από μπουκανβιλιες,ακακιες,γιασεμι,πορτοκαλιες,λεμονιες,κλπΦιλοξενησε προσωπικοτητες όπως οι Τσωρτσιλ,Νιξον,Κισινγκερ,Ντε Γκωλ,Ορσον Ουελλες.΄

*Η Μαιρη Πικφορντ και ο Νταγκλας Φαιρμπανκς περασαν στην δεκαετια του 20 από το ξενοδοχειο «Μεγαλη Βρετανια» της Αθηνας

No comments:

Post a Comment