Friday, March 30, 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

*Ελαμπε στο χθεσινο Mονογραμμα ο Γιωργος Παπαστεφανου,οπου απεκαλυψε πολλες αγνωστες λεπτομερειες για την οικογενεια του ,την ζωη του και την καριερα του με εμβολιμους θησαυρους απο τις παλιες εκπομπες του,οπως η Νταλιντα να τραγουδα στο στουντιο χωρις μουσικη "Τα παιδια του Πειραια".
*Ωραιο κτιριο και περιβαλλων χωρος χωρις δραστηριοτητες.Το διεθνες ιδρυμα  για τον Μεγα Αλεξανδρο στο Λιτοχωρο.Ουτε επισκεπτες δεχεται ουτε εχει να επιδειξει κατι.Ειναι μονιμα κλειστο...
*Η ιερα μονη Αγιου Διονυσιου ,εξω απο το Λιτοχωρο,εχει καθε μερα πολλους επισκεπτες απ’ολη την Ελλαδα που ερχονται να προσκυνησουν και να θαυμασουν το καταπρασινο τοπιο.
*Καθε Παρασκευη,Σαββατο και Κυριακη λειτουργει το μπητς μπαρ "Ακρωτηρι" στην Γριτσα,ενω το παρακειμενο "Μαρε" που ανακαινεζεται θα εχει την θερινη πρεμιερα του στις αρχες Ιουνιου.
*Δυο απαραιτητοι σταθμοι στο Λιτοχωρο...για φαγητο στο "Μεζε Μεζε",και για καφε,τυροπιτες,γλυκα στου Λαγκα.
*Αποψε η Ραλλια Χρηστιδου στο Maison Crystal  και ο Διονυσης Σχοινας στο Shark  

*Ηταν η Φραγκισκη Καρορη που εβγαλε πριν 50 χρονια στο ραδιοφωνο τον Γιωργο Παπαστεφανου.

*Ηχογραφησε περισσοτερα από 100 αλμπουμ στα 60 χρονια καριερας του ο Τιτο Πουεντε,που πεθανε σε ηλικια 77 χρονων,την 1η Ιουνιου 2000.Ηταν γιος Πορτορικανων,αλλα γεννηθηκε στη Νεα Υορκη.

*Μολονοτι γεννηθηκε στην Αργεντινη στην Ισπανια εκανε καριερα ως ηθοποιος και τραγουδιστρια η Imperio Argentina(1906-2003).Πηρε το ψευδωνυμο αυτό προς τιμην της πατριδας της.

*Οι στιχοι του Μεξικανικου τραγουδιου Cu cu ru cu cu paloma αναφερονται σ’ένα περιστερι που ματαια περιμενει τον συντροφο του να επιστρεψει.

*Την Carioca χορευουν στην ταινια Flying down to Rio(1933) ο Fred Astaire και η Ginger Rogers.Οι ιδιοι χορευουν The continental στο φιλμ του 1934 The gay divorcee.

*Αηδονι της Αμερικης αποκαλουσαν τον τραγουδιστη-ηθοποιο Pedro Vargas.

*Rosιta Serrano(1914-97),γεννηθηκε στην Χιλη αλλα εκανε καριερα στην Γερμανια.

*Στην ταινια του 1948 A date with Judy η Carmen Miranda συνοδευομενη από την ορχηστρα Xavier Cugat τραγουδα Cuando le gusta.

*Στο α φεστιβαλ Γιουροβιζιον το 1956 το πρωτο βραβειο κερδισε η Lys Assia τραγουδωντας για την Ελβετια Refrain.Η ιδια το 1958 εκανε επιτυχια στην Ιταλια το Giorgio (del lago maggiore).

*Betty Curtis (1936-2006),κερδισε το πρωτο βραβειο στο φεστιβαλ τραγουδιου του San Remo,το 1961,ερμηνευοντας εναλλαξ με τον Luciano Tajoli το Al di la.

*Εξαιρετικο αλμπουμ του 1961 με διασκευες cha cha cha από την Della Reese και τιτλο Della Della cha cha cha.Η πιο σημαντικη στιγμη της τραγουδιστριας-ηθοποιου ηταν όταν ηχογραφησε το 1959 το Musetta’s waltz από την οπερα La boheme του Puccini και το εκανε επιτυχια με τιτλο Don’t you know.

*Όλα τα ραδιοφωνα των αυτοκινητων θα είναι ψηφιακα ως το 2015.

*Τα δικτυα κινητης τηλεφωνιας ετοιμαζονται για HD Voice,δηλαδη υψηλης ευκρινειας ηχο.

No comments:

Post a Comment