Wednesday, March 28, 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

*Απο το 1970 λειτουργει το εστιατοριο Tiffany's στην Ικτινου-το αγαπημενο του Γιαννη Τσαρουχη,που προσφατα καθιερωσε μενου των 6,7,8,9 και 10 ευρω.
*Αυριο,7.30 μμ,δειτε στην ΕΡΤ το Μονογραμμα,που ειναι αφιερωμενο στον Γιωργο Παπαστεφανου.
*Στην αρχη την ειδαμε με επιφυλαξη αλλα τελικα η Κyra Sedwick της αστυνομικης σειρας The closer ειναι εξαιρετικη στον ρολο της ανθρωπινης και πιεσμενης αστυνομικινας.
*Μια μεγαλη διακοσμητικη πεταλουδα ηθελε να φορεσει στον τελικο της Γιουροβιζιον η Μαριανα Τολη,αλλα ο Πασχαλης την επεισε οτι δεν ηταν σωστο,αφου εμφανιστηκαν ως συγκροτημα και οχι ως μεμονωμενες φιρμες-οπως ηταν την εποχη εκεινη.


*Ελληνικες ηχογραφησεις γινονται στο Καιρο και στην Αλεξανδρεια το 1916-22.

*Το 1919 ιδρυεται στις ΗΠΑ η πρωτη ελληνικων συμφεροντων εταιρεια παραγωγης δισκων,η Panhellenion Record.

*Η γερμανικη δισκογραφικη Odeon δημιουργει παραρτημα στην Αθηνα το 1924.Το 1925 ερχεται στην Ελλαδα η Columbia-His Master’s Voice και το 1927 η Pathe και η Polydor.

*Το 1926 εισαγεται η ηλεκτρικη φωνοληψια.

*Τουλαχιστον από το 1650 υπαρχουν φαροι στο Αιγαιο.Ο πρωτος επισημος ελληνικος φαρος ηταν του λιμανιου της Αιγινας το 1829.Η πολιτεια δεν εστησε ποτε μνημεια στους φαροφυλακες για τις θυσειες τους .

*Ηταν το 1923 όταν η Sophie Tucker απεκληθη The last of the Red Hot Mamas.Κλασικη ειναι η ερμηνεια της στο Some of these days.

*Γαλλικα τραγουδια από το Νοεμβριο-Δεκεμβριο 1988:La bonne aventure-La Compagnie Creole/Soleil d’hiver-Niagara/Marilyn et John-Vanessa Paradis/Ultra moderne solitude-Alain Souchon/Poussy-Michel Jonasz/Laissez-nous rever-Herbert Leonard/La meme eau qui coule-Michel Sardou.

*Ελληνας ηταν ο πρωτος αεροναυπηγος που το 1932 επινοησε και σχεδιασε τα αεροσκαφη τζετ με τουρμπινες.Προκειται για τον Αλεξανδρο Νικολατο,ο οποιος μαλιστα το 1934 πηρε και διπλωμα ευρεσιτεχνιας από τις ΗΠΑ για την ανακαλυψη του.

*Στην περιοδο της κατοχης οι Γερμανοι απαγορευαν στους Ελληνες ηθοποιους του θεατρου να φορανε κοστουμια με τους συνδυασμους γαλαζιο-ασπρο.

*Τζαιημς Γαλανος,ο ραφτης της Νανσυ Ρηγκαν και της Τζακυ Κεννεντυ,είναι γιος του Γρηγορη και της Ελενας Γαλανου από τη Ναουσα.

*Ελεχθη από την Μαρινελλα: «Δεν ημουν ποτε ομορφη.Και οι ανδρες,που ηταν κατά καιρους μαζι μου,ανακαλυπταν ότι μεσα σ’αυτή τη γυναικα,την συμπαθητικη,την γλυκεια,υπαρχει η άλλη.Και ανακαλυπταν ότι ημουν πολύ ομορφη.Αλλα μεσα μου.Και αυτή η ομορφια,η μεσα μου ομορφια εβγαινε εξω.Ειναι αυτος ο εσωτερικος μαγνητισμος που βγαινει από μεσα μου και βγαινει σε ολες τις φασεις.Ειτε λεγεται ερωτας,ειτε λεγεται τραγουδι.Βγαινει αβιαστα.Ενα μεγαλο ποταμι που το ανοιγεις.Δυο μεγαλες μπουκαπορτες και ξεχυνεται εξω.Αυτο είναι.Παρολο ότι δεν ειμαι από τις ωραιες γυναικες ενεπνευσα σπουδαιους ερωτες.Οσοι ηταν μαζι μου μ’αγαπησαν πολύ».

*11.000 ταινιες μεταδοθηκαν από την ιταλικη τηλεοραση το 1992.

No comments:

Post a Comment