Thursday, September 29, 2011

ENOΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ...

Ενοχλούνται οι Σκοπιανοί, που η Ελλάδα χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» ως μέρος της επικράτειάς της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Νόβα Μακεντόνια» την Πέμπτη.

Ποσοστό 47,5% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ενοχλείται που Ελλάδα και Βουλγαρία χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» για να ορίσουν γεωγραφικές περιοχές τους, ενώ ποσοστό 15,4% δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα.

Ενοχλημένοι εμφανίζονται οι Σκοπιανοί και από το γεγονός πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί στο εξωτερικό τον εμπορικό τίτλο «μακεδονικό», το οποίο έχει κατοχυρώσει από το 1989 ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, για διάφορα προϊόντα της, με κυριότερο το κρασί.

Συγκεκριμένα, το 43,2% δήλωσε πως ενοχλείται, σε σχέση με το 31,3%, που απάντησε πως δεν έχει πρόβλημα να βλέπει στα ράφια «Μακεδονικό Κρασί» από την Ελλάδα,.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αφορμή για τη διενέργεια της δημοσκόπησης στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι, από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, πως η χώρα του δεν επιθυμεί να μονοπωλήσει τον όρο «Μακεδονία», τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν Ελλάδα και Βουλγαρία.

No comments:

Post a Comment