Monday, September 26, 2011

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα
Με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων στην αίθουσα του δημοτικού Ωδείου ολοκληρώθηκαν το Σάββατο το 34ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ και το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών.

Στην κατηγορία των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, το πρώτο βραβείο Μυθοπλασίας, δόθηκε στην ταινία «Πίστομα», του Γιώργου Φουρτούνη και το δεύτερο βραβείο στην ταινία «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ», της Ρηνιώς Δραγασάκη.

Το βραβείο «Έλληνες του Κόσμου - Σωκράτης Δημητριάδης» απονεμήθηκε στην ταινία «Make-up», του Χρήστου Μασσαλά ενώ το βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία κοινωνικού προβληματισμού στην ταινία «Γεια σου, Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου.

Ακόμη, το ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης» κέρδισε ο Αριστοτέλης Μαραγκός για την ταινία «If you have no place to cry».

Σε ό,τι αφορά το Διεθνές Φεστιβάλ, ο Τέρι Γκίλιαμ από την Ιταλία απέσπασε το ειδικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία του «The Wholly Family» στην οποία εξερευνά την σύγκρουση γονέων και παιδιών και αντιστρόφως.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης απέσπασε η ταινία «Oxygen» του Αντίνα Πιντίλιε από τη Ρουμανία.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας κινούμενου σχεδίου κέρδισε ο Γιούργκις Κράσονς από τη Λετονία για την ταινία «To swallow a toad».

Τέλος στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών, το πρώτο βραβείο καλύτερης ψηφιακής ταινίας δόθηκε στην ταινία «Gran Partita» του Αλέξανδρου Σκούρα και το δεύτερο βραβείο στην ταινία «Under stress» του Πάρι Πατσουρίδη.

No comments:

Post a Comment