Tuesday, September 27, 2011

14η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ATHENS FASHION WEEK

H 14η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας ATHENS FASHION WEEK, θα πραγματοποιηθεί από 26-29 Οκτωβρίου 2011, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, από την Q-Productions σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την εποπτεία του Ελληνικού Συμβουλίου Μόδας, υπό την αιγίδα:
· του Δήμου Αθηναίων,
· του Υπουργείου Οικονομίας,
· του Yπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,
· του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,
· των κλαδικών οργανώσεων της μόδας: ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων) και ΕΛΣΕΒΒΥΕ (Σύνδεσμος Υποδηματοποιών),
· του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και
· του ΕΒΕΑ.
· Το ATHENS FASHION WEEK περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Athens Every Week».

Εγκαίνια: Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011, ώρα 20:00


1. ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΔΑΣ
· Επιδείξεις Μόδας. Όπως πάντα οι σημαντικότεροι έλληνες σχεδιαστές μόδας παρουσιάζουν τις συλλογές τους για το επόμενο καλοκαίρι.
· Αφιέρωμα στην Ελληνική Εκπαίδευση Μόδας και τους νέους σχεδιαστές. Ομαδική επίδειξη τελειοφοίτων σχολών μόδας και διαγωνισμός νέων σχεδιαστών για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο διαγωνισμό της Διεθνπύς Ομοσπονδίας Ένδυσης ΙΑF
2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: TEXNH KAI MOΔΑ
· WORKSHOP, Το Ρούχο ως Κατοικία του Σώματος ΙΙ, Έκθεση με θέμα τη μόδα ως στοιχείο του πολιτισμού της καθημερινής ζωής και ως πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη τέχνη.
· ΙNSPIRING LABS (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TEXMEDIN). Έκθεση δημιουργιών 40 νέων σχεδιαστών από όλη την Ευρώπη με θέμα: Η πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου ως πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές νέων συλλογών και προϊόντων.
3. FORUM: Διοργάνωση 3ημέρου FORUM με θέμα την ποιότητα, σήμανση και συντήρηση προϊόντων, τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, τα Eco textiles και το παράνομο εμπόριο με τη συμμετοχή experts, εκπροσώπων εταιρειών και Δημοσιογράφων
4. NIGHT BOUTIQUE. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα λειτουργεί στον χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ NIGHT BOUTIQUE, όπου θα μπορεί το κοινό να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές.



ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ
www.jgk.gr




· Εταιρεία Παραγωγής: Q Productions-Αντώνης Κιούκας, τηλ. 210 3613004, info@athens-fashion.gr
· Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων: JGK & Associates-Γιάννης Καζανίδης, τηλ. 210 7012517 & 519



To ATHENS FASHION WEEK συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην προώθηση των εξαγωγών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και του Yπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με τη δημιουργία ενός πλέγματος που εμπεριέχει εκθέσεις προϊόντων, επιδείξεις μόδας, εθελοντική εργασία και κατάρτιση, συνδυασμένο με θετικά επικοινωνιακά μηνύματα για τον κλάδο και την οικονομία.

Όραμα:
Ένας θεσμός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και προώθησης των εξαγωγών.

Αποστολή:
Η ενδυνάμωση των εγχώριων κλάδων της ένδυσης, υπόδησης και κλωστοϋφαντουργίας.

Στόχοι:
· Σταθεροποίηση του κύκλου εργασιών των κλάδων παρά τις αντιξοότητες της αγοράς
· Προώθηση και αύξηση των εξαγωγών
· Μείωση της ανεργίας
· Επαγγελματική απασχόληση και κατάρτιση σε νέους που έχουν ως σκοπό να ενασχοληθούν με τους συγκεκριμένους κλάδους
· Διατήρηση του αριθμού επιχειρήσεων στην εγχώρια αγορά
· Στήριξη της ελληνικής οικονομίας και καταναλωτικής πίστης
· Δημιουργία θετικής εικόνας και παραδείγματος για την συνολική οικονομία της χώρας.


Συμμετέχοντες:
· Σχεδιαστές μόδας
· Forum ενημέρωσης και πρόγραμμα ενήμερωσης για ελληνικά προϊόντα
· 200 εθελοντές
· 10 εργαστήρια κατάρτισης
· 3700 επιχειρήσεις
· 50000 επισκέπτες

Μεθοδολογία:
· Οι κλάδοι της αγοράς (ΚΕΥΔ) δημιουργούν μια ομαδική κίνηση μεταξύ τους, με τους σχεδιαστές μόδας, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους μελλοντικούς συνεργάτες τους.
· Οι εκθέτες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και προβάλλουν τις ειδικές τιμές τους στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας.
· Οι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της μόδας και αναδεικνύουν το ταλέντο τους.
· Οι εθελοντές απασχολούνται σε ένα άκρως επαγγελματικό περιβάλλον, κερδίζουν γνώση και κατάρτιση και εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους σε μια ευαίσθητη εποχή για την ανεργία ιδίως στα νεανικά κοινά.
· Οι επιχειρήσεις ανά την επικράτεια συμμετέχουν ενεργά στην εβδομάδα μόδας προβάλλοντας την θετική όψη του κλάδου μέσα από τις βιτρίνες και τις προθήκες των καταστημάτων και σημείων πώλησης τους.
· Οι επισκέπτες επωφελούνται από τις προνομιακές τιμές, συμμετέχουν ενεργά ως κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες στην προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου, παρακολουθούν μια εβδομάδα εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας και αισθητικής και προωθούν την θετική εμπειρία τους στο οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο τους.
· Η συνολική αλλά και η επιμέρους επικοινωνία του Athens Fashion Week θα βασίζεται σε θετικά και προτρεπτικά μηνύματα για την ενδυνάμωση του κλάδου, των επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Θα διέπεται καθολικά από υψηλό κύρος λαμβάνοντας υπ όψιν το κλίμα και τις συνθήκες της εποχής στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία χωρίς να εμπεριέχει lifestyle εκφάνσεις.

No comments:

Post a Comment