Friday, September 30, 2011

ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ

Σε μία ειδική πρεμιέρα στη Σίφνο προβλήθηκε η ταινία Νικόστρατος: Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι, η οποία πραγματοποίησε γυρίσματα στο νησί -γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν ακόμη σε Μήλο και Πειραιά. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Εμίρ Κουστουρίτσα, δήλωσε ότι αγάπησε τόσο το νησί, ώστε αγόρασε σπίτι εκεί. «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω επ' αόριστον» είπε.

Η πρεμιέρα με επίτιμο προσκεκλημένο τον Εμίρ Κουστουρίτσα οργανώθηκε από τον Δήμο Σίφνου και τον Δήμαρχο, Ανδρέα Μπαμπούνη.

Ο Σέρβος σκηνοθέτης και ηθοποιός εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει επ'αόριστον κάποια στιγμή στη Σίφνο.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα αγόρασε μάλιστα και σπίτι στο νησί το προηγούμενο καλοκαίρι και ενώ ήταν σε εξέλιξη τα γυρίσματα της ταινίας.

«Αυτός ο τόπος για μένα δεν είναι απλώς τόπος διακοπών. Κάποια στιγμή θα επιστρέψω επ’αόριστον στο νησί» είπε ο ίδιος στη διάρκεια της πρεμιέρας.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Ολιβιέ Ορλέ.

Η ελληνο-γαλλο-βελγική συμπαραγωγή προβάλλεται και στα ελληνικά.

Η υπόθεση

Ο 14χρονος Γιάννης ζει σε ένα μικρό ελληνικό νησί. Από τότε που πέθανε η μητέρα του, η σχέση που έχει με τον πατέρα του, τον Δημοσθένη, άρχισε να γίνεται πιο σκληρή.

Σε ένα ταξίδι του στην Αθήνα, σώζει από βέβαιο θάνατο έναν πελεκάνο που τον φωνάζουν Νικόστρατο.

Αναγκασμένος να τον μεγαλώνει στα κρυφά για να τον γλιτώσει από τον θυμό του πατέρα του, ο Γιάννης γίνεται η αιτία να μεταμορφωθεί ο τουρισμός της περιοχής. Παράλληλα, έρχεται κοντά και με τον πατέρα του

No comments:

Post a Comment