Thursday, September 29, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

1961: Ο Μπομπ Ντίλαν κάνει το ντεμπούτο του στη δισκογραφία, παίζοντας φυσαρμόνικα στο δίσκο της Καρολίν Έστερ.

1963: Οι Rolling Stones ξεκινούν την πρώτη περιοδεία τους, ως «σαπόρτ» στις συναυλίες του Μπο Ντίντλεϊ και των Everly Brothers.

1973: Οι Grand Funk Railroad ανεβαίνουν στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «We're An American Band».

1976: Γιορτάζοντας την 41η επέτειο των γενεθλίων του, ο Τζέρι Λι Λιούις επιδίδεται σε άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα. Μία από τις σφαίρες βρίσκει στο στήθος τον μπασίστα του Νόρμαν Όουενς και τον τραυματίζει σοβαρά. Ο Όουενς θα επιζήσει, αλλά θα μηνύσει το αφεντικό του.

1979: Οι Police ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι του Message In A Bottle. Είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος.

1984: Ο Πρινς ανεβαίνει στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι του «Let's Go Crazy».

1989: Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τη μηχανή του στο Λος Άντζελες, ο Μπρους Σπρίνγκστιν σταματάει σε ένα σαλούν στο Πρέσκοτ της Αριζόνα και δίνει μία αυτοσχέδια συναυλία με το γκρουπ του μαγαζιού. Το ίδιο βράδυ, μία από τις μπαργούμαν τού εξιστορεί τα μεγάλα οικονομικά προβλήματά της και μία εβδομάδα αργότερα λαμβάνει από τον Σπρίνγκστιν ένα τσεκ 100.000 δολαρίων!

1997: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το επιτυχημένο άλμπουμ τους «Bridges of Βabylon».

2004: Η ντραμς του Κιθ Μουν (The Who) πωλείται σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι 215.000 δολαρίων, που αποτελεί ρεκόρ για όργανο αυτού του είδους.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1935: Τζέρι Λι Λιούις, αμερικανός τραγουδιστής και πιανίστας, από τους πιονιέρους του rock n roll. («Great Balls of Fire», «Breathless»)

1957: Σωκράτης Μάλαμας, τραγουδοποιός.

1958: Μικ Χάρβεϊ, αυστραλός συνθέτης και πολυοργανίστας, συνεργάτης του Νικ Κέιβ στους Bad Seeds και με δική του προσωπική καριέρα.

1967: Μπρετ Άντερσον, βρετανός τραγουδοποιός. («Suede»)

1973: Φοίβος Δεληβοριάς, τραγουδοποιός.

No comments:

Post a Comment