Saturday, February 26, 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Νέο πόρισμα, που καταλογίζει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ, αυτή τη φορά για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο και αφορούσε τα «70 χρόνια της ελληνικής ραδιοφωνίας», αναμένεται να παραδοθεί στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού (αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ) Τηλέμαχο Χυτήρη.

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται οι υποθέσεις άλλων δύο σκανδάλων της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ, που αφορούν την ανάθεση του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και την ανάθεση της χριστουγεννιάτικης συναυλίας του 2006 στο Μέγαρο Μουσικής σε εταιρεία ανύπαρκτη, που συστάθηκε μετά το φεστιβάλ, ονόματι Bug Stage AE.
Στην πρώτη περίπτωση, του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε μη σύννομη απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Bug Stage, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, καθώς και οι απαιτούμενες προϋποθέσεις του Κανονισμού της ΕΡΤ.
Σημειωτέον, η σύμβαση για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης υπογράφηκε στις 14/11/06, δηλαδή μετά την πραγματοποίηση του φεστιβάλ (2-4 Νοεμβρίου 2006), με αποτέλεσμα τα συμφέροντα της ΕΡΤ και η αρτιότητα του έργου να μη διασφαλίζονται από αντίστοιχες ποινικές ρήτρες κατά την περίοδο της διεξαγωγής του. Χορηγήθηκε, επίσης, δυνατότητα απόκλισης του προς τιμολόγηση ποσού κατά 20%.
Οι ελεγκτές αποδίδουν ευθύνες στους Γ. Χουλιάρα (τότε εντεταλμένο σύμβουλο) και Π. Παπαδημητρίου (διευθυντή παραγωγής) «που εισηγήθηκαν την ανάθεση, βεβαιώνοντας για την καταλληλότητα της εταιρείας χωρίς να προβούν σε έλεγχο επάρκειας». Σε ότι αφορά την ανάθεση της χριστουγεννιάτικης συναυλίας, καταλογίζονται ευθύνες στον τότε πρόεδρο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο, στον τότε γενικό διευθυντή Ραδιοφωνίας Αντώνη Ανδρικάκη και στον διευθυντή των Μουσικών Συνόλων Απ. Μπάγια..

No comments:

Post a Comment