Monday, February 28, 2011

'ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ' ΣΤΗΝ ΕΤ 3

Τα εκατοντάδες χιλιόμετρα των ακτών της χώρας μας γίνονται η αφορμή για να αρχίσουν την αφήγησή τους στην ΕΤ3 «Του νερού τα παραμύθια».
Η νέα εκπομπή του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης «σηκώνει άγκυρα» την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, στις 20.30, για μια υπέροχη περιπέτεια με κεντρικό άξονα το νερό και τον άνθρωπο, αλλά και την ιστορία των θαλασσινών προορισμών μας.
Φτάνοντας εκεί που χτυπά η καρδιά της υδάτινης Ελλάδας, «Του νερού τα παραμύθια» ανακαλύπτουν σε κάθε τόπο και μια ιστορία. Σκοπός της εκπομπής είναι να γνωρίσει ο τηλεθεατής το απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων που τη ζουν καθημερινά χειμώνα–καλοκαίρι. Με κεντρικό άξονα το νερό απλώνει τη θεματολογία της στους κατοίκους των νησιών και των παράκτιων περιοχών, των παραλίμνιων χωριών, των παραποτάμιων οικισμών, στο ψάρεμα, τα παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και στην οικολογία και την προστασία των υδροβιότοπων.
Οι συντελεστές «βάζουν πλώρη» για την περιπέτεια, έχοντας στις αποσκευές τους την αγάπη τους για τη φύση και το νερό, αλλά και την ικανότητα να εκμαιεύουν τη ζεστασιά και τα αληθινά συναισθήματα των ανθρώπων με τους οποίους κουβεντιάζουν.
Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής προορισμός είναι το παλαιό Τρίκερι, το μικρό νησί στο άκρο του Παγασητικού, γνωστό για τις στιγμές ηρεμίας και ελευθερίας που προσφέρει στον επισκέπτη. Το κατάφυτο από ελιές νησί αποκαλύπτει στου «νερού τα παραμύθια» κρυμμένα μυστικά, ιστορίες από μία άλλη εποχή, όταν ήταν τόπος εξορίας γυναικών. Γυναίκες που έδωσαν το δικό τους αγώνα και χάραξαν τη δική τους διαδρομή στα μονοπάτια του νησιού “ξεναγούν” το Βασίλη Πούλο στο δικό τους Τρίκερι.
Μεταδίδεται: Από Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011,
κάθε Παρασκευή στις 20.30
Δημοσιογραφική Επιμέλεια – παρουσίαση: Βασίλης Πούλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουσόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Γουτζουλιάς
Μοντάζ: Γιώργος Φωτεινάκης, Γιάννης Μυλωνάς
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης, Κώστας Μπακούρης
Διεύθυνση Παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν

No comments:

Post a Comment