ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.550.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Wednesday, May 29, 2024

Απονομή Βραβείου MATAROA 2024

Με την απονομή για τέταρτη συνεχόμενη φορά των τιμητικών τίτλων MATAROA AWARDS, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου η φετινή διαδικασία των βραβείων MATAROA 2024 | Εικαστικές Τέχνες, ενός θεσμού που γεννήθηκε από τη συνεργασία της Πολιτιστικής Εταιρείας με την Art Thessaloniki-International Contemporary Art Fair, και στο πλαίσιο του project ΜATAROA για την προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα.

Στην ανοιχτή πρόσκληση της φετινής διοργάνωσης, ανταποκρίθηκαν συνολικά περισσότεροι από 100 δημιουργοί, με προτάσεις που αξιολογήθηκαν από πενταμελή κριτική επιτροπή για να επιλεγούν οι 10 καλλιτέχνες που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο πλαίσιο της 7ης Art-Thessaloniki Fair.

Τα φετινά βραβεία δόθηκαν στους:
1ο βραβείο Κωνσταντίνος Ξάνθης
Ειδική μνεία Νίκος Καρακόλης
 Ειδική μνεία Παύλος Κοστίλεβ 

Ο κατάλογος των φιναλίστ των βραβείων MATAROA, τα οποία υποστήριξαν φέτος ο Γιώργος και η Ζωή Παπαγεωργίου, περιλαμβάνει επίσης τους/τις: Γιώργος Γεωργίου, Γιάννης Ευθυμίου, Στέφανος Ζαφειρίου, Κατερίνα Καρατζαφέρη, Βασιλική Πεχλίδου, Ισμήνη Τελιγιορίδου, Θεόδωρος Φράγκος. Τις απονομές των βραβείων έκαναν ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας, η κα. Ζωή Παπαγεωργίου, Μέλος Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εταιρίας και ο κ. Παντελής Τσάτσης, Art Director της Art Thessaloniki.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Το project MATAROA είναι μια πλατφόρμα για τους Έλληνες καλλιτέχνες και τον σύγχρονο πολιτισμό στην Ελλάδα. Μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος που στόχο έχει την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής δραστηριότητας. Το project MATAROA έχει τρεις βασικούς πυλώνες: την έντυπη έκδοση, την ιστοσελίδα και τα ομώνυμα βραβεία νέων καλλιτεχνών.
Περισσότερες πληροφορίες: 
https://www.mataroa.gr/
Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός στο νότιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης, που εκτός από την εμπορική της διάσταση, με την παρουσίαση σημαντικών γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό με εκθέσεις και projects υψηλού κύρους. Υλοποιείται από τον Παντελή Τσάτση Ιδρυτή και Καλλιτεχνικό της Διευθυντή σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO. Περισσότερες πληροφορίες: https://art-thessaloniki.helexpo.gr/

No comments:

Post a Comment