ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.550.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, May 28, 2024

 ελληνικός δρόμος βρίσκεται ανάμεσα στους 20 ομορφότερους στον κόσμο

Κάθε μέρος στον κόσμο είναι διαφορετικό χάρη στην ξεχωριστή ομορφιά του, από τις παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα, μέχρι τους δρόμους, τη φύση, το φαγητό και τη διασκέδαση που μπορεί να χαρίσει.


Το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler δημοσίευσε μια λίστα με τους 71 από τους πιο όμορφους δρόμους που βρίσκονται στον πλανήτη.



Ορισμένοι από αυτούς αποτελούνται από πλακόστρωτα πεζοδρόμια και πολύχρωμα σπίτια, άλλοι διαθέτουν τολμηρή αρχιτεκτονική ενώ άλλοι έχουν μια υπέροχη σειρά από ανθισμένα δέντρα.


Αυτός είναι ο πιο όμορφος δρόμος στον κόσμο

Στην πρώτη θέση για τον πιο όμορφο δρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται τα μονοπάτια και τα σοκάκια που συνθέτουν την Παλιά Πόλη του Κολμάρ στη Γαλλία.


Η αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται από ξύλινα σπίτια ζωγραφισμένα με ζωηρά χρώματα και μικρές γέφυρες και βάρκες που βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος του καναλιού.


Οι δρόμοι του Setenil de las Bodegas, μιας μικρής πόλης μεταξύ Σεβίλλης και Μάλαγα, διαθέτουν υπέροχα, παρθένα λευκά σπίτια, αλλά ξεχωρίζουν καθώς είναι χτισμένα στους βραχώδεις σχηματισμούς απότομων βράχων της περιοχής.

Η σήραγγα Tohid στην Τεχεράνη κάνει επίσης την εμφάνισή της, με τη συμμετρική αρχιτεκτονική της και τη θέα στο βουνό να δημιουργούν έναν αρκετά εντυπωσιακό δρόμο.


Μια ελληνική προσθήκη στη λίστα με τις πιο όμορφους δρόμους στον κόσμο

Στην 9η θέση βρίσκεται και μια ελληνική προσθήκη που δεν είναι άλλη από τα στενά σοκάκια της Μυκόνου. Τα ασβεστωμένα, πλακόστρωτα δρομάκια του «νησιού των Ανέμων» είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο, με τουρίστες να συρρέουν κάθε χρόνο γεμίζοντάς τα.

Είναι δύσκολο να περπατήσεις στους δρόμους της Μυκόνου χωρίς να σε ξαφνιάσει η ομορφιά. Πολλά από αυτά οφείλονται στα λιθόστρωτα δρομάκια, που περιστρέφονται γύρω από τα ασβεστωμένα σπίτια. Σε ορισμένα σημεία του νησιού, οι πεζοί θα στρίψουν σε δρόμο για απαράμιλλη θέα στη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Condé Nast Traveler.



Αυτοί είναι οι 20 πιο όμορφοι δρόμοι στον κόσμο, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler:

Δρόμοι της παλιάς πόλης στο Κολμάρ, Γαλλία

Brunngasse, Brienz, Ελβετία

Setenil de las Bodegas, Ισπανία

Δρόμοι της Águeda, Πορτογαλία

Washington Street, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Rua do Bom Jesus, Ρεσίφε, Βραζιλία

Rue de l'Abreuvoir, Παρίσι, Γαλλία

Δρόμοι της Μυκόνου, Ελλάδα

Δρόμοι της Πρετόρια, Νότια Αφρική

Rue du Petit Champlain, Πόλη του Κεμπέκ, Καναδάς

Οδός Jinli, Τσενγκντού, Κίνα

Οδός Aldama στο San Miguel De Allende, Μεξικό

Οδός Zrínyi Utca, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Σήραγγα Tohid, Τεχεράνη, Ιράν

Δρόμοι της Μπριζ, Βέλγιο

Δρόμοι του Burano, Ιταλία

Tetsugaku no michi, Κιότο, Ιαπωνία

Gamla Stan, Στοκχόλμη, Σουηδία

Shambles, York, Αγγλία

Calleja de las Flores, Κόρδοβα, Ισπανία<p>

No comments:

Post a Comment