Tuesday, March 29, 2022

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022


@Κυριακη βαρδυ ,τι απ ολα να δεις στην τηλεοραση;X Factor,Survivor,Rocky 3,your face sounds familiar,απονομη των Οσκαρ,YO YO MA στο καναλι της Βουλης;

@και ομως υπαρχει ακομα και πλεει στο Νειλο το ατμοπλοιο Sudan oπου το 1933 η Αγκαθα Κριστι εγραψε και εμπνευστηκε το ‘Εγκλημα στο Νειλο’.Στην καμπινα που εμενε υπαρχει μια πλακετα με το ονομα της στην πορτα.

@2500 μαθητες και 320 καθηγητες εχει το αμερικανικο κολλεγιο ‘Ανατολια’ της Θεσσαλονικης.

@τρεις μερες αντεχουν χωρις νερο τα γαιδουρια.

@διαζωζεται το εκπληκτικο παλατι στην Αιγυπτο με απιστευτες τοιχογραφιες οπου εζησε η{η και οχι ο} Φαραω Χατσεψουτ.

@δεν υπαρχουν πιο αγραμματοι δημοσιογραφοι απ αυτους που επιμενουν να λενε ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

@Εξαιρετικη η περιγραφη της παρελασης στην δημοτικη τηλεοραση Θεσσαλονικης απο τον Στελιο Λουκα.Δεν περιοριστηκε σε απλη εκφωνηση των ονοματων των τμηματων που παρηλαυναν αλλα εδωσε πληθος πληροφοριων για τους ηρωες Μακεδονομαχους   και γεγονοτα του 21.Μπραβο.

@υπαρχει και η εκδοχη  οτι η επανασταση του 21 ξεκινησε απο τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.Στο εκκλησκι οπου δοθηκε ο ορκος των οπλαρχηγων καθε χρονο γινεται αναπαρασταση με μαθητες που επαναλαμβανουν τον ορκο,  

@ επιστημονικο εργαστηριο ισχυριζεται οτι απο μελετη των οστων του πιο γνωστου αθλητη της αρχαιοτητας απο τον  Ταραντα(6ος αιωνας π.Χ}που πετυχε τοτε αλμα 2 μετρων αν ζουσε σημερα θα βελτιωνε το αλμα του κατα μισο μετρο.

@το ειπε σημερα η Κατερινα Γιατζογλου στην εκπομπη της Χριστινας Κανατακη ‘η επαρση ειναι η στασιμοτητα του νου’

@μια δημοφιλης καυτερη γευση του παρελθοντος υπαρχει ακομα και σημερα σε πολλα σουπερμαρκετ.Ειναι το Horse radish-απο αγριο ρεπανι.

@ενα διαφορετικο δημοτικο σχολειο,γνωστο και ως σχολειο της φυσης ειναι το Big Bang School,με 300 μαθητες στο Λακκωμα,στο 31ο χλμ Θεσσαλονικης-Μουδανιων.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment