Sunday, March 27, 2022

 Εκδήλωση για τη χρησιμότητα της μόρφωσης των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία


Ημερίδα με τίτλο «Μαζί Μπορούμε» για τους γονείς-πρόσφυγες που στέλνουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, στις 18:00-20:00 στο Θεατράκι της Χηλής.

Πρόκειται για μία εκδήλωση με επιμορφωτικό χαρακτήρα και θέμα την εκπαίδευση των παιδιών με προσφυγικές εμπειρίες. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μαυρίδης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για την «εκπαίδευση, εφόδιο για τη ζωή μας», η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δόμνα Κωστογλίδου. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, Θάνος Γιαννακός θα αναπτύξει το θέμα: «Η επίδραση της ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο λόγο», ενώ για τον «ρόλο των γονιών στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών» θα μιλήσει η Επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της  Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονικης «ΕΛΠΙΔΑ», Βάσω Ασκητοπούλου.

Για τη συμμετοχή των γονιών-προσφύγων στην εκδήλωση, η ΜΕΤΑδραση- Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, παρέχει του Διερμηνείς. 

No comments:

Post a Comment