Sunday, January 23, 2022

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022



@η Γροιλανδια ειναι το μεγαλυτερο νησι του κοσμου.Το 80% του εδαφους της καλυπτεται απο χιονι.Το παχος του χιονιου φθανει τα 3000 μετρα.

@τηλεοπτικη γλωσσα-‘να σε ρωτησω κατι;…σε εκπομπη συνεντευξεων,η πιο ανοητη ερωτηση ειναι αυτη!

@ο μεγλυτερος λιμος επληξε την Αθηνα το 1941.Οι ανθρωποι πεθαιναν τους δρομους απο την πεινα.

@η Αφροδισιαδα  ηταν μια πολη στην Καρια της Μικρας Ασιας που πηρε το ονομα της απο τον ναο που ηταν αφιερωμενος στην Αφροδιτη.Η πολη ηταν γνωτη για τα μαρμαρα της και την σχολη γλυπτικης.

@Ελληνες ηθοποιοι εκαναν καριερα στο Χολλυγουντ αλλα ξεχαστηκαν οπως στην 10ετια του 30 οι Peter Rigas,George Kotsonaras,Ελενη Βλαχακη.

@ο Μαρκο Πολο ηταν αγραμματος.Ο δικηγορος του εγραψε την διαθηκη του,η οποια υπαρχει μεχρι σημερα-με την εγκριση του.Εβαλε αποτυπωμα του χεριου του κατω απο το κειμενο.

@αφου περασε απο διαφορα μικρα καναλια της Θεσσαλονικης ο Τασος Ριζοπουλος ειναι τωρα στο ‘Βεργινα’.

@απο το 688 π.Χ. καθιερωνονται  οι αγωνες πυγμαχιας στους Ολυμπιακους αγωνες.Απο το 146 π.Χ. τους αγωνες ανελαβαν οι Ρωμαιοι.Ενας αθλητης μετα απο δυνατη γρωθια στο στομα του καταπιε τα δοντια του, για να μην καταλαβει ο αντιπαλος την ζημια που του εκανε.

@το απογειο των Ολυμπιακων Αγωνων ηταν το 500 π.Χ.

@στην Αρκτικη,οπου για τρεις μηνες δεν βλεπουν ηλιο, τα πιο ζεστα γαντια ειναι απο φωκια.Οι θερμοκρασιες ειναι απο -20 εως -30 ενω στην θαλασσα ειναι συνηθως -2.

@στην Βουλγαρια τα Θεοφανεια χορευουν με τα ντεφια μεσα στην θαλασσα

@η μαζα που εκτιναχτηκε απο το ηφαιστειο της Σαντορινης εστειλε στην θαλασσα πετρωματα υψους 200 μετρων,ενω το τσουναμι που εφθασε στην Κρητη ειχε απο 40-100 μετρα υψος.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment