Wednesday, June 30, 2021

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ετήσιο βραβείο για σπουδαία δημοσιογραφικά επιτεύγματα που προωθούν ή υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ θέσπισε στη μνήμη της δολοφονημένης δημοσιογράφου  Daphne Caruana Galizia το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Υποψηφιότητα θα μπορεί να τεθεί από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ομάδες δημοσιογράφων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Δεκτές θα γίνονται δημοσιογραφικές δουλειές που έχουν δημοσιευθεί ή μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης με έδρα σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο νικητής θα επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Τύπου και της κοινωνίας των πολιτών από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και εκπροσώπους των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών ενώσεων της Ευρώπης. 

 

Η τελετή απονομής του βραβείου θα διοργανώνεται κάθε χρόνο γύρω στις 16 Οκτωβρίου, ημερομηνία δολοφονίας της Daphne Caruana Galizia. Η φετινή τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2021 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Τα θέματα που θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα κράτους-μέλους της ΕΕ. Η υποβολή  θα γίνεται μόνο μέσω της πλατφόρμας https://daphnejournalismprize.eu/ και η προθεσμία λήγει την 1η Σεπτεμβρίου, στις 13.00. 

 

Θα βραβευτεί ένα θέμα και προβλέπεται έπαθλο 20.000 ευρώ. 

 

Οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι εδώ: https://daphnejournalismprize.eu/rules/

No comments:

Post a Comment