Saturday, June 26, 2021

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η 14η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία  

Σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η 14η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Η δράση αυτοδιοργανώνεται στο γρασίδι της Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η συμμετοχή είναι ελεύθερη με ποδήλατα αλλά και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης χωρίς μηχανές και μπαταρίες, όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια, κλπ τα οποία κινούνται με τη δύναμη του σώματός. 

Οι παράλληλες δράσεις με Bodypainting, ενημερώσεις, δρώμενα και μουσικές, αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 17:00, ενώ η έναρξη της ποδηλατοδρομίας είναι στις 19:00. Το φετινό κάλεσμα της αυτοδιοργάνωσης είναι: “Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε“. “Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και εμφάνιση παραλίας, αλλά και με καλλιτεχνικό χαρακτήρα ώστε να στείλουμε μηνύματα με ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα! Πινέλα, στένσιλ, χρώματα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, μουσική, συνθήματα, θετική ενέργεια και φαντασία, θα είναι τα όπλα μας για τις διεκδικήσεις μας.”

 Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει: “Είναι μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική κρίση, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης και σεξουαλικότητας, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις. 

No comments:

Post a Comment