Tuesday, September 17, 2019

                   Ο Κήπος διοργανώνει Ομάδα Ψυχολογίας,  GroupTherapy
                     με Εισηγήτρια την Δήμητρα Ζιώγα
               Συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη18Σεπτεμβρίου στις 8μμ. 








Ο Κήπος διοργανώνει Ομάδα Ψυχολογίας, για ομαδική θεραπεία (Group therapy) με εισηγήτρια την Δήμητρα Ζιώγα (Ψυχολόγος Α.Π.Θ και ψυχοθεραπεύτρια Gestalt). Η συνάντηση γνωριμίας με την ομάδα και την εισηγήτρια θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00.
Πολλές φορές δεν νιώθουμε άνετα να «ανοιχτούμε» μπροστά σε άλλους. Κρύβουμε τα συναισθήματα μας από ανασφάλεια και φόβο μήπως μας απορρίψουν ή μήπως δεν μας καταλάβουν. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ή περίπου τα ίδια προβλήματα μ’ εμάς, έχουν τους ίδιους δισταγμούς και τους ίδιους φόβους.
Γι’ αυτό τον λόγο ο Κήπος δημιουργεί μία ομάδα θεραπείας.
Δεν έχει σημασία ποια είναι τα προβλήματα. Θα μπορούσαν να είναι ανησυχίες για την ζωή, την δουλειά, μια σχέση ή μια  φωνή που σας αφήνει μετέωρους και «κολλημένους» στα περασμένα. Θα μπορούσε να είναι και η ανάγκη για γνήσια αλληλεπίδραση. Η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα βιωματικό εργαστήρι, όπου θα δοκιμάσετε νέες στάσεις και συμπεριφορές και θα έρθετε σε επαφή με τον συναισθηματικό σας κόσμο.
Βασικοί άξονες των δώδεκα συναντήσεων είναι η αναγνώριση και η εμβάθυνση στα συναισθήματα, η γνήσια έκφραση και αποδοχή των αναγκών και των επιθυμιών μας και η  αναγνώριση των σωματικών και ψυχικών μας εντάσεων και πώς να τις ανακουφίζουμε.
Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος συναντήσεων μετά τα Χριστούγεννα με βασικό άξονα τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Απευθύνεται σε ενήλικους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα τις ζωής τους. Απευθύνεται σε φοιτητές, γονείς, ανέργους και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για την συμμετοχή.
Ομάδα Ψυχολογίας
Ομαδική θεραπεία – Group therapy
Έναρξη: 18/09/2019
Λήξη:     11/12/2019
Εισηγήτρια: Δήμητρα Ζιώγα
Η Δήμητρα Ζιώγα είναι Ψυχολόγος Α.Π.Θ και ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.  Έχει εργαστεί εθελοντικά σε οργανισμούς και δομές όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και το Καταφύγιο Γυναίκας. Διατηρεί γραφείο τα τελευταία δώδεκα χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συντονίζει ομάδες ψυχολογίας στη Χ.Ε.Ν Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια συντονίζει και δημιουργεί σεμινάρια όπου τα θέματα αναδύονται από την κοινωνική ανθρωπολογία, την ψυχολογία και την αφήγηση (Storytelling).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δώδεκα μιαμισάωρες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 20:00-21:30 και το συνολικό του κόστος θα είναι 125 ευρώ (115 ευρώ φοιτητών/ ανέργων)
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη - τηλ: 2313078962 (17:00 – 22:00)
e: info@kipos-seminaria.gr/
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

Γραφείο Τύπου : Βάσω Μιδούχα, missbase@gmail.com, 6973 552599

No comments:

Post a Comment