Wednesday, July 18, 2018

«Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης


Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», μια πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την συνεργασία και τον συντονισμό της ΑΜΚΕ Creativity Platform (Πλατφόρμα Δημιουργικότητας) και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζει τη δράση του έως και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.
Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε έξι επιλεγμένα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης διατηρώντας τις αυλές και τις αίθουσες των σχολείων ανοιχτές προς τους κατοίκους της πόλης,  στοχεύει να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και στη σχολική μονάδα. Μέσω της δημιουργικής απασχόλησης, παιδιά και ενήλικες, εξοικειώνονται με το δυνητικό ρόλο του σχολείου και κατ’ επέκταση με τις έννοιες της γειτονιάς και του δημόσιου χώρου.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους, ενώ για την παρακολούθηση ορισμένων εργαστηρίων, ζητείται προεγγραφή.
Οι δράσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 14.00 έως τις 22.00, στις φυλασσόμενες αυλές των σχολείων, με την καθοδήγηση ειδικών εμψυχωτών και παιδαγωγών.
Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται στα παρακάτω σχολεία:
  • 1η Κοινότητα: 55ο Δημοτικό Σχολείο (Κ. Κρυστάλλη 10)
  • 2η Κοινότητα: 64ο Δημοτικό Σχολείο (Κων/νου Μαζαράκη 1)
  • 2η Κοινότητα: 67ο Δημοτικό Σχολείο (Δ. Παπαθανασίου 41)
  • 2η Κοινότητα: Δημοτικό Σχολείο  Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Νικ. Καπάτου 13)
  • 4η Κοινότητα: 77ο Δημοτικό Σχολείο (Καβείρων 6)
  • 5η Κοινότητα: 11ο Δημοτικό Σχολείο (Αμαλίας 60)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις δράσεις και τις ώρες διεξαγωγής των δραστηριοτήτων στο τηλέφωνο 6946 265 653 και στην ιστοσελίδα:  www.openschoolsthess.gr

No comments:

Post a Comment