Αν συμβεί να πέσει το κινητό σας τηλέφωνο στη θάλασσα,  φανείτε δυνατοί και ψύχραιμοι, και αντί για υστερίες, φωνές και κλάμματα, επιχείρηστε τα παρακάτω σωτήρια κόλπα, διότι όντως υπάρχει τρόπος να σωθεί.

Αν λοιπόν είσαι ο άτυχος της παρέας, τσέκαρε τι πρέπει να κάνεις:
→ Μόλις ξεβυθίσεις το κινητό, μη προσπαθήσεις να το ανοίξεις για να δεις αν λειτουργεί. Σ’ αυτήν τη φάση, το νερό που έχει μπει, θα κάψει τα πάντα λόγω βραχυκύκλωσης. Δεν το θέλεις αυτό.
→ Φρόντισε σαν επόμενο βήμα, να καθαρίσεις τη συσκευή από το αλμυρό νερό με καθαρή αλκοόλη.
→ Στη συνέχεια, τύλιξε το δόλιο κινητό σου με χαρτί κουζίνας και σκούπισε το καλά για να στεγνώσει. Όχι ήλιο, όχι πιστολάκι για να στεγνώσει. Η ζημιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μετά
→ Αφού έχεις φτάσει ως εδώ με τον κρύο ιδρώτα να σε λούζει, βάλε το κινητό σ’ ένα σακουλάκι με ρύζι για 24 ώρες και κλείσ’ το αεροστεγώς. Μπορεί να σου φαίνεται χαζό, αλλά το ρύζι απορροφά τα υγρά.
Αποτέλεσμα εικόνας για κινητο θαλασσα
→ Όταν πια θα έρθει η κρίσιμη ώρα για να το ανοίξεις και συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχει φτιάξει, τότε άνοιξε προσεκτικά τη συσκευή ώστε να την καθαρίσεις εσωτερικά. Αν τα χέρια σου δεν πιάνουν, τότε καλύτερα να επισκεφθείς ένα κατάλληλο κατάστημα επισκευής κινητών.
Όπως και να ‘χει, να θυμάσαι πως το κινητό πρέπει να στεγνώσει καλά για κάποιες ημέρες και μετά να προσπαθήσεις να το ενεργοποίησεις…